Novembar u Beogradu 2018

Za naj gradski provod ne postoji loše vreme

Petak 02. nov 2018.

cover image

Sa pomeranjem sata unazad, definitivno smo ušli u zimski režim. I baš ovo pravilo je glavni osumnjičeni za hroničnu pospanost. Kad smo kod pravila, ne zaboravite na jedno važno. Po zakonu, rok za zamenu letnjih guma zimskim je 1. novembar. Ukoliko su temperature iznad prosečnih za ovo doba godine, tačnije iznad sedam do osam stepeni, niste obavezni da vozite na četiri zimske gume. Možete da čekate poslednji trenutak tj. prvi sneg ili da propisno ispoštujete zakon što pre. Odluka je na vama ali imajte u vidu da su kazne od 6.000 pa sve do 200.000 dinara. Definitivno je zabavnije potrošiti novac na odlazak u restoran ili ulaznice za neki koncert nego plaćati saobraćajne kazne.

Važna informacija za sve koji su ovog novembra u Beogradu - ovo je totalno muzički mesec. Koju god muziku da slušate, pronaći ćete je na repertoaru. Uživo. Bilja Krstić i Bistrik, Balkanopolis, Galija, Elsiane, zajednički koncert četiri zvezde - Vasila, Bisere, Gabi i Matije, zatim My Baby, Neno Belan i Fiumens, Kaliopi, Stefan Milenković, Aleksandra Radović, Prti Bee Gee, koncert poznatih izvođača domaće muzike iz osamdesetih, Rok opera, Alestorm, Peter Murphy i mnogi drugi će nastupati na najpoznatijim mestima u gradu.


Još malo i stiže Nova godina. Pravi trenutak za sajmove i zimske smotre. Beogradski sajam će 18. novembra biti adresa sa najviše kućnih ljubimaca na jednom mestu. Međunarodna izložba pasa, Cacib 2018 će okupiti više od 1.000 učesnika za titulu "najlepši pas". Najmanje dvadeset internacionalnih kinoloških sudija će birati naj psa na događaju koji se organizuje 63. put.

Nacionalna gastronomija će biti glavni razlog dolaska na istu lokaciju od 21. do 24. novembra kada se održava 13. Sajam etno hrane i pića. Ručno rađeno, ukusno, organsko, proverenog kvaliteta. Samo ovakvi proizvodi će biti u ponudi. Na istom mestu, Beogradskom sajmu, od 29. novembra do 2. decembra neće biti najviše pasa niti zaljubljenika u ukuse iz Srbije. Fanovi zime i zimskih sportova konačno imaju manifestaciju za sebe - Ekspozim 2018. Bez lažne skromnosti, ovog novembra će svi uživati u gradu.

Slave su u jeku. Domaćini su fokusirani na organizaciju važnog datuma i bave se akcijama i drugim potrošačkim dilemama. Da li kupovati u poznatim trgovačkim lancima ili pokloniti poverenje i novac novootvorenom "Lidl" brendu? Šta god da odlučite, proslavite svoju slavu u sreći i miru.

Nije svejedno ni gostima koji obilaze slave. Neretko se desi da su neophodne moći super organizovanog menadžmenta kako bi se ispoštovali svi domaćini. Vama želimo da postignete sve i da se ne ugojite od slavskih specijaliteta.