Koncert Miris baštine

Tradicionalna izvorna muzika za sve generacije

Nedelja 03. jun 2018.

cover image

Muzički segment kulturne baštine Srbije u centru gradskih dešavanja. Miris baštine je koncert na kojem će se u sredu, 6. juna od 20:00 u Kombank dvorani kroz izvorne pesme i tradicionalne melodije predstaviti Biljana Krstić i Ivan Milinković. Ovi vanredni vokalni solisti nastupaju uz pratnju Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije na čijem je čelu solista na harmonici Vlada Panović.


Dugogodišnja urednica muzičkog programa Radio Beograda, Bilja Krstić je od mlade pevačice pop muzike u bendovima kao što su Suncokreti, Rani mraz ali i u solo karijeri, postala vodeći izvođač, aranžer, kompozitor i muzički pedagog. Sa formiranjem grupe Bistrik koja insistira na tradicionalnoj izvornoj muzici je uspela da se "probije" kroz mejnstrim medije tako da bude slušana, izvođena i popularna među mladom urbanom publikom.

Sa druge strane, Ivan Milinković je poznat po svom čistom glasu, manirima i odnosu prema publici koji je gradio ne samo u beogradskoj operi već, pre svega, kao pevač u najpopularnijoj srpskoj grupi koja izvodi starogradsku i novogradsku pesmu – Legende. I danas, posle 30 godina rada, na adresu Ivana Milinkovića stižu samo pozitivni komentari za nesvakidašnji talenat ali i izuzetan šarm. Zato je za koncerte Legendi teško pronaći kartu više.