Gradska dešavanja na početku meseca - maj 2018

Novi mesec u kalendaru predstavlja veoma zanimljive manifestacije na mapi Beograda

Četvrtak 03. maj 2018.

cover image

Deveti Beogradski tango susret se organizuje od 1. do 7. maja na Beogradskom sajmu i u Teatru 78. Za ovaj susret su organizovane plesne radionice tokom celog dana i noći koje vode najpoznatiji argentinski tango plesači, a ljubitelji tanga pokazaće svoje plesno znanje na velikim milonga igrankama. Najavljene tango zvezde su Karlitos Espinoza, Noelia Hurtado, Ivan Terezas, Sara Grdan, Fausto Karpino, Stefani Fesneau i drugi.


U SKC-u 5. maja od 20:00 line up programa "Jazz & Soul" čine Roj Jang sa Jamajke i Oleg Kirejev iz Rusije. Prvi put su zajedno na sceni i to u Beogradu. Crni vokal i perfektni saksofonista provešće vas kroz repertoar koji kreće od džez mejnstrima, soula, bluza i fanka, a završava se ko zna gde. Zagrevanje džez standardima je najavljeno pa se na programu nalaze Hoochie Coochie Man, Hit the Road Jack, My Way, What a Wonderful World, I Feel Good... Jang je afirmisani džez muzičar koji je svoju karijeru gradio na koncertima sa legendama kao što su Marvin Gej, Pet Ric, Džejms Braun i Džoni Mičel. Kirejev je Ameriku osvojio svojom verzijom etno džeza i za to dobio Gremi nominaciju 2008.

Velika dvorana Sava Centra će 5. maja od 20:00 biti domaćin plesnog spektakla trupe Una Saga Serbica pod nazivom "Igra bogova". Ovaj profesionalni igrački ansambl kroz muziku, kostime, scenografiju i specijalne efekte oživljava izvorni balkanski folklor. Trideset plesača i solista će vam ispričati priču iz narodnog predanja u kojoj učestvuju razna božanstva i mitska bića u koje se nekad verovalo na Balkanu. Igru bogova, pored vanrednog ansambla, dočaraće i solisti Nataša Nenadić i Ivan Mileusnić kroz muziku Aleksandra Loknera i Gorana Kovačića u koreografiji Ane i Svetozara Krstića.