Градска дешавања на почетку месеца - мај 2018

Нови месец у календару представља веома занимљиве манифестације на мапи Београда

Четвртак 03. мај 2018.

cover image

Девети Београдски танго сусрет се организује од 1. до 7. маја на Београдском сајму и у Театру 78. За овај сусрет су организоване плесне радионице током целог дана и ноћи које воде најпознатији аргентински танго плесачи, а љубитељи танга показаће своје плесно знање на великим милонга игранкама. Најављене танго звезде су Карлитос Еспиноза, Ноелиа Хуртадо, Иван Терезас, Сара Грдан, Фаусто Карпино, Стефани Феснеау и други.


У СКЦ5. маја од 20:00 line up програма "Jazz & Soul" чине Рој Јанг са Јамајке и Олег Кирејев из Русије. Први пут су заједно на сцени и то у Београду. Црни вокал и перфектни саксофониста провешће вас кроз репертоар који креће од џез мејнстрима, соула, блуза и фанка, а завршава се ко зна где. Загревање џез стандардима је најављено па се на програму налазе Hoochie Coochie Man, Hit the Road Jack, My Way, What a Wonderful World, I Feel Good... Јанг је афирмисани џез музичар који је своју каријеру градио на концертима са легендама као што су Марвин Геј, Пет Риц, Џејмс Браун и Џони Мичел. Кирејев је Америку освојио својом верзијом етно џеза и за то добио Греми номинацију 2008.

Велика дворана Сава Центра ће 5. маја од 20:00 бити домаћин плесног спектакла трупе Una Saga Serbica под називом "Игра богова". Овај професионални играчки ансамбл кроз музику, костиме, сценографију и специјалне ефекте оживљава изворни балкански фолклор. Тридесет плесача и солиста ће вам испричати причу из народног предања у којој учествују разна божанства и митска бића у које се некад веровало на Балкану. Игру богова, поред ванредног ансамбла, дочараће и солисти Наташа Ненадић и Иван Милеуснић кроз музику Александра Локнера и Горана Ковачића у кореографији Ане и Светозара Крстића.