Frančesko Tristano otvara Kombank dvoranu

Bivši Dom sindikata u potpuno novom izdanju. Novo ime i moderan izgled ali tradicija odlične gradske zabave se nastavlja

Nedelja 22. apr 2018.

cover image

Dvorana Doma sindikata od 27. aprila postaje Kombank dvorana. Kultno mesto na Trgu Nikole Pašića je dobilo novi vizuelni identitet, modernizovan i prilagođen najnovijim svetskim standardima. Rekonstrukcija Doma sindikata je počela u julu 2017. godine, a deset meseci i 4.5 miliona evra kasnije, Beograd dobija potuno novi prostor za različite namene.

Popularno mesto za ljubitelje filmova, koncerata i sajmova je pretvoreno u multifunkcionalni prostor sa najmodernijom koncertnom, pozorišnom, kongresnom i festivalskom dvoranom, pet bioskopskih sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 gledalaca, sa velikim holom i VR zonom, kafeom, dečjim zabavno-edukativnim centrom, pres centrom i džez barom.


Svečano otvaranje, sada Kombank dvorane, je 27. aprila u 20:00, a čast da "načne" koncertnu sezonu imaće Frančesko Tristano, poznati pijanista klasične i elektronske muzike. Tristano nastupa sa Simfonijskim orkestrom RTS-a na čelu sa maestrom Bojanom Suđićem.

Tristano je poznat kao specijalista barokne i savremene muzike, ali je vrlo lako uplovio u tehno svet i predstavlja jednog od najoriginalnijih elektronskih muzičara svoje generacije. U klubovima u kojima nastupa je uvek gužva, a tako je i u koncertnim dvoranama. Kombinujući epohe i stilove, namerno izazivajući "sudare", Tristano ne poštuje pravila. Zato će i koncert u novom prostoru sa poznatom simfonijskom gardom RTS-a biti neponovljiv događaj.