Muzička dešavanja u prvoj nedelji meseca - mart 2018

Zimska idila u ritmu kvalitetne muzike

Četvrtak 01. mar 2018.

cover image

Klasika je totalno in i zato se opustite. U utorak, 6. marta od 20:00 veliku dvoranu Kolarca ispuniće zvuci violine, violončela i klavira nemačkog trija Gelius iz Minhena kojeg predvodi proslavljeni srpski violinista Sreten Krstić. Na programu će se naći dela Hajdna, Smetane, Babađanijana i Šenfilda. U ovom retko izvođenom programu, pored Krstića učestvuju pijanistkinja Mikaela Gelius i Mihael Hel violončelista.


Ako više volite belkanto i atraktivan ritam, dobrodošli u Ruski dom. Takođe 6. marta, od 19:30 nastupaju Slavko Nikolić i Poslednji romantičari. Poznati srpski tenor se glasom predstavio svuda u svetu, a publika ga poznaje po popularnom repertoaru napolitanskih, španskih, grčkih, ruskih i srpskih pesama. Uz promociju dvanaestog cd izdanja "Un amore cosi grande", biće ovo deseti jubilarni nastup na istom mestu. Muzika koja otapa najhladnija srca, a kamoli ledene temperature.

Jači i žešći zvuk je u Domu omladine, opet 6. marta u 20:00. Švedski simfo-gotik metal sastav Therion promoviše novi album "Beloved Antichrist" u formi rok opere. Za ovu priliku pridružiće im se Imperial age iz Rusije i Null positiv bend iz Nemačke.


Ukoliko vam je potrebno mnogo više od odlične muzike za izlazak iz kuće, imamo sjajan predlog. Legendarna turska plesna grupa Fire of Anatolia nastupa 7. marta od 21:00 u Sava Centru. Nosioci Ginisovih rekorda za najbrži plesni performans i najbrojniju publiku, ova plesna atrakcija nastupala je u preko osamdeset zemalja predstavljajući kombinaciju turske kulture, narodnog i savremenog plesa uz akrobatiku. Sa aktivnih 120 plesača, spada u tri najveće plesne grupe na svetu. Možda je ovo najbolja epizoda turske serije kojoj ćete ikad prisustvovati.