Музичка дешавања у првој недељи месеца - март 2018

Зимска идила у ритму квалитетне музике

Четвртак 01. мар 2018.

cover image

Класика је тотално ин и зато се опустите. У уторак, 6. марта од 20:00 велику дворану Коларца испуниће звуци виолине, виолончела и клавира немачког трија Гелиус из Минхена којег предводи прослављени српски виолиниста Сретен Крстић. На програму ће се наћи дела Хајдна, Сметане, Бабађанијана и Шенфилда. У овом ретко извођеном програму, поред Крстића учествују пијанисткиња Микаела Гелиус и Михаел Хел виолончелиста.


Ако више волите белканто и атрактиван ритам, добродошли у Руски дом. Такође 6. марта, од 19:30 наступају Славко Николић и Последњи романтичари. Познати српски тенор се гласом представио свуда у свету, а публика га познаје по популарном репертоару наполитанских, шпанских, грчких, руских и српских песама. Уз промоцију дванаестог цд издања "Un amore cosi grande", биће ово десети јубиларни наступ на истом месту. Музика која отапа најхладнија срца, а камоли ледене температуре.

Јачи и жешћи звук је у Дому омладине, опет 6. марта у 20:00. Шведски симфо-готик метал састав Therion промовише нови албум "Beloved Antichrist" у форми рок опере. За ову прилику придружиће им се Imperial age из Русије и Null positiv бенд из Немачке.


Уколико вам је потребно много више од одличне музике за излазак из куће, имамо сјајан предлог. Легендарна турска плесна група Fire of Anatolia наступа 7. марта од 21:00 у Сава Центру. Носиоци Гинисових рекорда за најбржи плесни перформанс и најбројнију публику, ова плесна атракција наступала је у преко осамдесет земаља представљајући комбинацију турске културе, народног и савременог плеса уз акробатику. Са активних 120 плесача, спада у три највеће плесне групе на свету. Можда је ово најбоља епизода турске серије којој ћете икад присуствовати.