Skriveni restorani u Beogradu

Oaze vrhunskog hedonizma u glavnim gradskim zonama

Petak 26. jan 2018.

cover image

Postoje trenuci kada je izolacija od gradske gužve preko potrebna. Nije svaki dan za šetnju Knez Mihailovom ulicom ili krstarenje kolima po Trgu Slavija. Želja za boravkom u restoranima na mirnijim lokacijama dovodi do posebnog doživljaja. Odvojenost od buke pruža mir, oslobađa od "utegnutih" razgovora i kreira prijatan osećaj. Nemojte ostajati kod kuće kada vas uhvati ovakvo raspoloženje već rezervišite mesto za sebe u ovim restoranima.

1. Zvezdara Teatar

Ugostiteljstvo u umetničkoj formi. Ovde možete da se sakrijete od radoznalih pogleda prolaznika, a da vam društvo prave istaknuti umetnici čije fotografije krase zidove celog prostora. Enterijer u tamnijim bojama je idealan za kamuflažu kada ne blistate u punom sjaju. Ukoliko vam ni raspoloženje nije na maksimumu, široka ponuda specijaliteta i više od sto vina će vratiti osmeh na lice.


2. Ćirilica

Pratite instrukcije za navigaciju i veoma jednostavno ćete pronaći fantastičan restoran. Nalazi se blizu Štark arene na Novom Beogradu. Sakriven među zgradama, predstavlja idealno mesto kada su glavne teme razgovora važni pregovori ili sastanak sa ljudima koje stvarno želite da čujete. Imaćete utisak da ste došli u tradicionalnu srpsku kuću koja je prihvatila savremene trendove. Čari domaće kuhinje pod uticajem modernog doba. Odličan spoj.

3. Trag

Zauvek zavodljiv Dorćol ima savršeno mesto za distanciranje od užurbanog načina života. Restoran Trag je prava mera opuštanja i kvalitetno potrošenog vremena. Estetika enterijera i ponuda hrane i pića imaju moć da uspore vreme i u prvi plan stave upravo vas. Nadomak najpoznatijih gradskih atrakcija u ulici koja nije obeležena kao poznata, postoji mesto u kome se svako oseća kao kod kuće. Ukoliko promenite plan i odlučite da se vratite među brojne šetače u centru grada, samo par koraka vas deli od najposećenijih zona u Beogradu.