34. Београдски џез фестивал

Музика, музика и само добра музика у центру града

Субота 20. окт 2018.

cover image

Београдски џез фестивал се организује од 25. до 29. октобра на две локације - Дом омладине и Комбанк дворана. Од прошле године, фестивал је променио музички правац и репертоар обогатио савременим џез битом. Тако ће бити и ове године, а линија између класичног и најновијег џеза је још тања. Управо из овог разлога, џез фестивал 2018 носи назив "Без граница".

Евергрин и модеран ритам ће представити више од 20 музичких удружења и солиста. Програм је осмишљен тако да се на апослутно сваком наступу доживи перфектан џез уживо. Међу истакнутим музичарима са светске сцене који ће певати и свирати у Београду су Јун Сун На из Јужне Кореје, легенда џеза Курт Елинг, Чуч Валдес и Jazz Bata са Кубе, Енрико Рава квинтет, Џо Ловано, Ингрид и Кристин Јенсен, аустралијски трио The Necks, Омер Авитал из Израела, Џими Тенор из Финске и многи други. Српски џез ће презентовати бенд Fish in Oil, Ирина Карамарковић, Угљеша Новаковић квинтет, Урош Спасојевић Project и Биг Бенд Радио Телевизије Србије.

Увертира за 34. Београдски џез фестивал је заказана за 23. октобар од 20:00 у главном холу Дому омладине, а музику бирају ди-џејеви Patife и Marky. Фестивал званично почиње 25. октобра од 19:00 концертом сјајних домаћих музичара. Fish in Oil ће показати због чега су једни од најтраженијих на локалној џез сцени. Специјални гост на концерту је Marc Ribot из Америке. Традиционално, сваке вечери ће се одржавати дупли програм. Уживајте у никад бољем џезу.