Представљамо: Roisin Murphy

Аутентична, екцентрична, своја и сасвим посебна арт-поп певачица

Понедељак 13. авг 2018.

cover image

Када се појавила на британској сцени, Roisin Murphy је одмах привукла пажњу не само изгледом и гласом, већ и начином на који је сваки наступ претварала у малу позоришну представу. Са својим тадашњим партнером Марк Брајдоном, 1994. формира електро-поп дуо Молоко.

Њихов деби албум "Do You Like My Tight Sweater?" је објављен наредне године и у себи је садржао елементе електронске денс музике са trip hop и funk жанровима, али и са предивном дозом хумора. Уследило је ново студијско издање под називом "I Am Not a Doctor", а ремикс песме "Sing It Back" коју је урадио Boris Dlugosch их је лансирао на музички врх.


Нови миленијум доноси невероватну инспирацију. Албум "Things to Make and Do" ће остати упамћен по хиту "The Time Is Now". Уследио је крај њихове љубави, а последњи тимски рад је представљен 2003. године. Aлбум "Statues" је и данас актуелан, а легендарна ствар "Forever More" се често пушта на радио станицама и клубовима широм света.

Roisin Murphy креће у соло каријеру. Њен посебан приступ музици и другачији поглед на живот сада максимално долазе до изражаја. До сада је објавила четири албума - Ruby Blue, Overpowered, Hairless Toys и Take Her Up to Monto. Урадила је и ЛП за италијанско тржиште под називом "Mi Senti" и постала мама.


Последњи сингл "Plaything" јасно осликава њену слободу и искуство да креира музику испред свог времена. Две деценије постојања на сцени и рад у продукцији и режији је сврставају у истакнуте поп диве савременог доба. Пут од плавуше упечатљивог гласа и посебног одевања до респектабилног уметника ни био лак, ни брз. Каже да се мало уморила јер готово све у вези са послом обавља сама. Публика није. Где год да се појави, изазива дивљење.