Представљамо: Ди-џеј Loco Dice

Ибица, Немачка, Америка, Африка - за његову музику планета је мала

Среда 31. јан 2018.

cover image

Музичке корене је поставио у хип-хопу. Већ дуго је јединствени господар хаус и техно музике. Оснивач етикете "Desolat". Песме које прави одмах се нађу на листи свих ди-џејева на свету. Не постоји фестивал и познати клуб у коме није наступао. Сарађује са легендама електронског универзума. Carl Cox му је велики пријатељ. Да. То је Loco Dice.


Већ десет година је главни ди-џеј у клубу "Tribehouse" у Диселдорфу, где и живи. Много већу популарност је стекао редовим гостовањем у клубу DC 10 на Ибици и чувеној журки "Circoloco". Један од најпознатијих клубова на "белом острву" се налази тик уз аеродром. Док ђускате у башти клуба, авиони су вам тачно изнад главе. Само ограда раздваја авионску писту и клуб. Тотално невероватно. Срећа, ни један авион није продужио на клабинг у DC 10 никада.


Управо ова журка је најпопуларније техно underground дешавање на свету које се организује од 1999. године. Сваког понедељка у сезони овде долазе људи који деле искрену љубав према музици за dance floor. Нема спектакла, нема кодекса облачења нити бесмисленог садржаја. Једино је важна музика. Loco Dice је први пут овде пуштао музику 2002. и све до 2006. је био један од домаћина. Био је на листи извођача на прошлогодишњем отварању. Његови сетови су овде веома актуелни. 

Крајем деведесетих је започео хип-хоп каријеру. И данас се у његовим песмама осећа склоност за r'n'b жанру. Вешто га уклапа у високо квалитетан хаус или актуелан техно. Своје музичке креације објављује (осим за своју етикету) за M_nus, Cadenza, Ovum, Four Twenty и Cocoon етикете. Док је за ди-џеј пултом,темперамент га води. Вероватно због овога важи за креатора ноћног провода број један. Свој позитиван поглед на свет путем музике коју бира на наступима, емитује на све присутне. Има онај чувени "кец у рукаву" да покрене публику у правом тренутку.

Од почетка каријере сарађује са многима. Прихвата савете и оних који нису топ ди-џејеви, а имају велики таленат. Са Карл Коксом је безброј пута правио журке за памћење. Од 2002. године интензивно сарађује са познатим магом кога сви знамо под именом Martin Buttrich. Заједничке песме попут "Phatt Dope Shit", "Seeing Through Shadows", "Damn U Made It" и друге су апослутни фаворити на многим топ листама. Сарадња их је одвела и даље од музике. Организовали су изложбу фотографија у Њујорку на којој су приказали како изгледа стварање албума.

Mark Spoon (1966-2006) ди-џеј и продуцент из Франкфурта је главни "кривац" што је Loco Dice хип-хоп заменио ди-џејингом.


Loco Dice се зове Yassine Ben Achour. Рођен је 10. августа 1974. године у Тунису. Његова мама је редовно слушала соул и фанк. Тако је и открио љубав према музици. Спој северноафричке и блискоисточне народне музике му је приближио деда који је обожавао играње са коцкицама на улицама Туниса. Редовно игра фудбал. Васпитан је у мултиетничком духу и разуме многе културе. Због тога је данас подједнако тражен на свим континентима. Ожењен је Maddy.