Представљамо: Ди-џеј Лен Факи

Извођач немачке техно сцене који има скоро 430.000 фанова на Фејсбуку

Уторак 05. дец 2017.

cover image

Лен Факи је светски познати ди-џеј и продуцент чије је место боравка- Берлин. Један је од најзаслужнијих извођача савременог техна који својим залагањем за слободно стварање музике помера границе класичног техна у правцу модерног и квалитетног звука. Кроз своју етикету "Figure" , основану 2003. године, исказује невероватан осећај за креирање музике и окупља младе таленте којима је потребна подршка.


Рођен је у Штутгарту где је деведесетих година прошлог века започео каријеру. Када се отварао чувени клуб "Berghain" у Берлину 2004. године управо овај ди-џеј је добио прилику да буде водеће име и носилац врхунског провода. Све ове године резидентуре га нису размазиле ни најмање, редовно прави нове сетове и  дуге миксеве по којима је препознатљив и који су га прославили. На његовим журкама се осећа страст према техну која шири невероватну енергију.

Сваки наступ је испраћен савременим визуелним ефектима који наглашавају посебну атмосферу. Где год да гостује даје свој максимум како би публика уживала и како би јој у најлепшем сећању остао излазак којим диригује Лен Факи. Углавном пушта своје песме, како оне старе из периода док је имао етикете "Monoid" и "Feis" , тако и новије ствари које су велики хитови. За његову етикету објављују познати ди-џејеви и продуценти као што су Slam, Johannes Heil, Markus Suckut, A.Mochi, Psyk и многи други.


Наставак продуцентске каријере је реализован кроз покретање етикете "Podium" у току 2006. године. Заједно са пријатељима и колегама је снимио песме које су за тили час постале популарне међу бројном публиком. Наредне године је избацио песме "My Black Sheep" и "Odyssee II" за "Death By House" етикету иза које стоји Sven Väth. Успех који је уследио није очекивао нико, а лето 2008 на Ибици је било његово. Убрзо стижу награде од читаоца магазина "Groove" за најбољу песму и најбољег продуцента. Постало је сасвим јасно да ће Лен још дуго владати електронским универзумом. Данас је име које гарантује перфектан клабинг по највишим стандардима.