Представљамо: Ди-џеј Милош Павловић Реген

Артиста домаћег порекла који осваја светску сцену и који доказује да када знаш шта желиш и страствено радиш само оно што те покреће, не постоје границе

Среда 13. сеп 2017.

cover image

Милош Павловић ака Реген (на немачком киша) је рођен 1979. године у Београду. Данас живи и ствара у Берлину и један је од истакнутих артиста који објављује за етикету Ilian Tape из Михнена. Овог викенда наступа у родном граду и то управо са власницима етикете, познатим немачким братским дуом Zenker Brothers са којима поред успешне пословне сарадње негује и пријатељске конекције. Када год се његово име нађе на листи извођача, провод је загарантован. Представљамо артисту који је својом каријером доказао да таленат, упорност и рад увек пронађу своје место на светској сцени.


Од раног детињства је био фасциниран музиком, а са откривањем сфере познате као break dance је почело упознавање са електронским битовима. Важан корак ка његовој музичкој каријери је био упис у нижу музичку школу у Београду са осам година, у којој је открио основе музичке теорије. Док су се околности у земљи мењале у лошем смеру, Милош је имао срећу да учи и путује по Енглеској, где је почео са сакупљањем винила. Свет електронских ритмова му постаје главно интересовање и управо по унутрашњости Енглеске започиње са радом, а његова страст за електронском музиком добија конкретан облик 1997. године.


Београдска публика, посебно она мало старија га памти по наступима у водећим клубовима који су имали велики утицај на стварање андерграунд електронске сцене. У клубу Омен је био резидент четвртком са само 16. година, а убрзо се прикључује саставу младих визионара, Teenage Techno Punks, за које се испоставило да су имали историјску важност за развој домаће електронске клабинг сцене. Чувени клуб Индустрија је удружењу TTP доделио резидентуру недељом, а њихове незаборавне журке се и данас препричавају. Са 18. година почиње да наступа као самостални ди-џеј у свим клубовима по граду, а од самог почетка каријере је важио за једног од омиљених ди-џејева међу женском популацијом и редован је на листама најлепших ди-џејева. Скренуо је пажњу на себе својим иновативним техникама и вештинама миксовања, користећи чак три дека, а продукцију открива током 2001. године када почиње да ствара музику. На компилацији Belgrade Coffee Shop - Area 6 из 2006. године се појављује његова дебитантска нумера Fluctual, док је продор на интернационалну музичку сцену обележило издање Trapizator EP из 2007. године и Tranzistor EP из 2008. године, за издавачку кућу Momentum из Франкфурта.


Милош се од 2008. године у потпуности посвећује свом пројекту Реген који је више окренут ка dub правцу хаус и техно музике, уз специфичан приступ раним dub техно класицима са почетка деведесетих. Много труда и времена је уложио у стварање нове музике, а вишегодишњи развој и искуство су га одвели до квалитетнијег, дубљег и иновативнијег звука. Иградио је нови стил извођења, а у његовој музици се данас чује сведени хаус, техно и електроника. Регенова прва трака Duege се појавила 2008. године на компилацији Sometimes You Don’t Need Any Words коју је издала његова матична етикета Ilian Tape из Минхена, са којом пажљиво гради квалитетан пут ка светском успеху.