Ко је Rag'n'bone man

Од drum and bass-а, преко блуза и хип хопа, до headliner-а Exit фестивала

Понедељак 08. мај 2017.

cover image

Рођен 1985. године, Rory Charles Graham, данас свима познат као Rag'n'bone man, је енглески певач и текстописац. Његова музичка историја сеже до 2000., када је у својим музичким почецима реповао са drum and bass бендовима, да би се касније и прикључио једном, овага пута хип хоп бенду. На очеву иницијативу, који је препознао његове гласовне способности, опробао се и у блузу и годинама наступао као блуз извођач.

Ипак, три момента се истичу у његовој каријери, који ће, испоставиће се, резултирати "коначним" успехом и светском препознатљивошчу у лето 2016. Први је 2011. године, када је потписао уговор са хип хоп етикетом (labbel). Одмах потом упознаје и почиње сарадњу са продуцентом Марком Круом (Mark Crew), да би 2013. потписао и уговор са издавачком кућом Warner Chappel.

Сингл "Human", издат за етикету Columbia Records у јулу 2016., доспева на прво место листа у Немачкој, Аустрији, Швајцарској и Белгији и од тог момента, веома брзо, скоро цела планета сазнаје за Rag'n'bone man-а, који је један од headliner-а Exit фестивала 2017.