Пажња! Зоо-врт зове на дружење

Без оклевања, правац на Калемедан и уживо упознавање са представницима животињског царства

Недеља 14. јул 2019.

cover image

Београдски зоолошки врт. Врт добре наде. Бео зоо-врт. Различити називи за једно место. Јединствено место у Београду. Одувек је било другачије. Увек су важила посебна правила. Врело лето или ледена зима. Свеједно. Увек је право време за долазак у зоо јер на овој територији никада није досадно.

Готово 200 врста животиња су становници зоолошког врта у Београду. Лавови, слонови, тигрови, жирафе, зебре и мајмуни су међу најпопуларнијим домаћинима, а чине само мали део дружине која броји скоро 2.000 животиња. Птице у изобиљу. Легендарни алигатор Муја. Фоке, нилски коњи, вукови, ламе, кенгури. Не постоји члан велике породице, а да некоме није омиљен.

Последња у низу иновација у Бео зоо-врту је пингвинаријум. Недавно се 17 пингвина из Аустрије и Емирата доселило у град. Десет женки и седам мужјака из врсте хумболтови пингвини, родом из Чилеа и Перуа живи у потпуно новом модерном простору. Пингвинаријум има све што је потребно за срећан живот. Унутрашње и спољашње просторије у којима се пингвини осећају одлично су резулат трогодишње изградње. Предвиђено је да у њему живи до четрдесет пингвина. Дефинитивно, првих седамнаест је одушевљено својим новим домом.


Зоо-врт је најпосећеније место у Београду. Сваке године више од 400.000 људи обиђе уникатну оазу која постоји од 1936. године. Уколико нисте никада били, сада је тренутак да посетите Врт добре наде. Осим разгледања животиња, имаћете прилику да:

  • учествујете у хуманитарним акцијама
  • присуствујете богатом културно-уметничком и забавном програму
  • откријете животињски свет кроз интерактивне изложбе
  • направите најзанимљивије фотографије.

Добродошли у београдски зоолошки врт.


ПОВЕЗАНО