Pažnja! Zoo-vrt zove na druženje

Bez oklevanja, pravac na Kalemedan i uživo upoznavanje sa predstavnicima životinjskog carstva

Nedelja 14. jul 2019.

cover image

Beogradski zoološki vrt. Vrt dobre nade. Beo zoo-vrt. Različiti nazivi za jedno mesto. Jedinstveno mesto u Beogradu. Oduvek je bilo drugačije. Uvek su važila posebna pravila. Vrelo leto ili ledena zima. Svejedno. Uvek je pravo vreme za dolazak u zoo jer na ovoj teritoriji nikada nije dosadno.

Gotovo 200 vrsta životinja su stanovnici zoološkog vrta u Beogradu. Lavovi, slonovi, tigrovi, žirafe, zebre i majmuni su među najpopularnijim domaćinima, a čine samo mali deo družine koja broji skoro 2.000 životinja. Ptice u izobilju. Legendarni aligator Muja. Foke, nilski konji, vukovi, lame, kenguri. Ne postoji član velike porodice, a da nekome nije omiljen.

Poslednja u nizu inovacija u Beo zoo-vrtu je pingvinarijum. Nedavno se 17 pingvina iz Austrije i Emirata doselilo u grad. Deset ženki i sedam mužjaka iz vrste humboltovi pingvini, rodom iz Čilea i Perua živi u potpuno novom modernom prostoru. Pingvinarijum ima sve što je potrebno za srećan život. Unutrašnje i spoljašnje prostorije u kojima se pingvini osećaju odlično su rezulat trogodišnje izgradnje. Predviđeno je da u njemu živi do četrdeset pingvina. Definitivno, prvih sedamnaest je oduševljeno svojim novim domom.


Zoo-vrt je najposećenije mesto u Beogradu. Svake godine više od 400.000 ljudi obiđe unikatnu oazu koja postoji od 1936. godine. Ukoliko niste nikada bili, sada je trenutak da posetite Vrt dobre nade. Osim razgledanja životinja, imaćete priliku da:

  • učestvujete u humanitarnim akcijama
  • prisustvujete bogatom kulturno-umetničkom i zabavnom programu
  • otkrijete životinjski svet kroz interaktivne izložbe
  • napravite najzanimljivije fotografije.

Dobrodošli u beogradski zoološki vrt.