Јул у Београду 2019

Врели седми месец куца на врата. Must have роба и гардероба су на сваком кораку. Потрудите се да увек поседујете добро расположење. За остало ће се потрудити градски програм

Понедељак 01. јул 2019.

cover image

Врућина по дану. Врелина у мраку. Ако се узме у обзир да су гужве никада мање, јулска прогноза за Београд је у најави одлична. Досада је за досадне. Ви то нисте и зато, уживајте на летњи градски начин.

Манири једне метрополе налажу одређена правила. Једно од њих је бити у току са догађајима. Искључиво уживо. Препричавање је оправдано само ако сте ви наратор. Календар дешавања ће боље од било кога организовати дан у Београду. Где изаћи у току дана има безброј одговора.

Јул 2019 има све! Гастрономске манифестације, окупљања око традиције, концерти домаћих и страних музичара, атракције. Нови план за сваки дан. Музеји раде и више од уобичајеног темпа. Вредни организатори нису на годишњем одмору већ на радном месту. И дају максимум за сјајан репертоар.

Ако вас је план одвео далеко из града пропустићете Јапанизам. Фестивал јапанске културе је порастао и прерастао у Balkan Asia Convention - BACon и сада представља најатрактивније сегменте азијске забаве, кинематографије, музике и игрица. Место одржавања је непромењено. Дом омладине ће од 4. до 7. јула окупити бројне фанове ове посебне галаксије.


Потрудите се да у другој половини месеца будете у граду. Стиже гостовање још једне далеке земље. Егзотична Куба ће се доселити 24. јула у клуб Барутана. Невероватну земљу ће репрезентовати још невероватнији Alexander Abreu и његов бенд Havana D’Primera. Певач, текстописац и трубач прве категорије инситира на салса, џез, фанк и афро ритму у оригиналном издању. И тако од 2008. када је покренуо одличну музичку причу. Чланови оркестра су увелико познати и признати мајстори свог заната широм света. Специјално латино гостовање ће раздрмати кукове и покренути добре вибрације.

Сада је потпуно јасно да је потпуно безвезе напуштати главни град Србије. Ако вас је море ипак наговорило на паковање, срећан пут. Леп провод и још лепши и бржи повратак.