Jul u Beogradu 2019

Vreli sedmi mesec kuca na vrata. Must have roba i garderoba su na svakom koraku. Potrudite se da uvek posedujete dobro raspoloženje. Za ostalo će se potruditi gradski program

Ponedeljak 01. jul 2019.

cover image

Vrućina po danu. Vrelina u mraku. Ako se uzme u obzir da su gužve nikada manje, julska prognoza za Beograd je u najavi odlična. Dosada je za dosadne. Vi to niste i zato, uživajte na letnji gradski način.

Maniri jedne metropole nalažu određena pravila. Jedno od njih je biti u toku sa događajima. Isključivo uživo. Prepričavanje je opravdano samo ako ste vi narator. Kalendar dešavanja će bolje od bilo koga organizovati dan u Beogradu. Gde izaći u toku dana ima bezbroj odgovora.

Jul 2019 ima sve! Gastronomske manifestacije, okupljanja oko tradicije, koncerti domaćih i stranih muzičara, atrakcije. Novi plan za svaki dan. Muzeji rade i više od uobičajenog tempa. Vredni organizatori nisu na godišnjem odmoru već na radnom mestu. I daju maksimum za sjajan repertoar.

Ako vas je plan odveo daleko iz grada propustićete Japanizam. Festival japanske kulture je porastao i prerastao u Balkan Asia Convention - BACon i sada predstavlja najatraktivnije segmente azijske zabave, kinematografije, muzike i igrica. Mesto održavanja je nepromenjeno. Dom omladine će od 4. do 7. jula okupiti brojne fanove ove posebne galaksije.


Potrudite se da u drugoj polovini meseca budete u gradu. Stiže gostovanje još jedne daleke zemlje. Egzotična Kuba će se doseliti 24. jula u klub Barutana. Neverovatnu zemlju će reprezentovati još neverovatniji Alexander Abreu i njegov bend Havana D’Primera. Pevač, tekstopisac i trubač prve kategorije insitira na salsa, džez, fank i afro ritmu u originalnom izdanju. I tako od 2008. kada je pokrenuo odličnu muzičku priču. Članovi orkestra su uveliko poznati i priznati majstori svog zanata širom sveta. Specijalno latino gostovanje će razdrmati kukove i pokrenuti dobre vibracije.

Sada je potpuno jasno da je potpuno bezveze napuštati glavni grad Srbije. Ako vas je more ipak nagovorilo na pakovanje, srećan put. Lep provod i još lepši i brži povratak.