Април у Београду 2019

Нека се првоаприлске шале задрже читавог месеца на градском програму. Све је много лакше и лепше уз много смеха

Понедељак 01. апр 2019.

cover image

Још неко време ће бити могуће уживати код споменика Победник, а онда следи његово уклањање и комплетно сређивање. Престоница ће бити без свог препознатљивог обележја неколико месеци. Након завршених радова, биће лепши и још важније, сигурнији с обзиром да се накривио читавих тридесет центиметара. Не губите време. Априлски дани су као створени за посматрање буђења раног пролећа са ове култне београдске тачке.

Догађај над догађајима у априлу је Ускрс. Ове године се један од највећих верских празника обележава 28. априла. Традиционално фарбање јаја, према обичајима, је два дана раније. Увежбавање нових техника, организација трпезе и припрема поклона ће окупити читаве породице јер су нерадни дани због Ускрса од 26. до 29. априла.

Нема места просечним дешавањима. Било да још увек преферирате боравак у затвореним просторима или сте међу онима који са првим сунцем излазе на отворено, неће вам бити незанимљиво. Београдски маратон, светски, а домаћи спортски бренд број један је заказан за 14. април. Обавезно дођите иако нисте профи тркач. Хуманитарна Трка доброте неће мерити кондицију већ ширину срца. На репертоар се враћају бројне туристичке туре, шетње и разгледања. Не постоји изговор за остајање у кућном амбијенту.


Из дана у дан, Април у Београду ће пролазити у знаку добре музике. Тако ће бити све до последњег дана, 30. априла када ће се у Дому омладине прославити Светски дан џеза. Званичан "Unesco" празник у главном граду заузима посебно место и велику пажњу. Истовремено је увертира за Београдски џез фестивал. Све у свему, музичко празновање ће бити феноменално на дуо наступу који се зове Азуре, а који чине две велике звезде - Урлих Дрекслер и Петер Зирбс. Сцену ће освојити и понос српског џеза, Дејан Илијић.

Одолите атрактивним понудама за кратка пролећна путовања по Европи. Пропустићете чувени градски вајб у априлу. Нека сачекају Рим, Беч или Париз. Ниједан други град нема тако добру пролећну атмосферу као главни град Србије.