April u Beogradu 2019

Neka se prvoaprilske šale zadrže čitavog meseca na gradskom programu. Sve je mnogo lakše i lepše uz mnogo smeha

Ponedeljak 01. apr 2019.

cover image

Još neko vreme će biti moguće uživati kod spomenika Pobednik, a onda sledi njegovo uklanjanje i kompletno sređivanje. Prestonica će biti bez svog prepoznatljivog obeležja nekoliko meseci. Nakon završenih radova, biće lepši i još važnije, sigurniji s obzirom da se nakrivio čitavih trideset centimetara. Ne gubite vreme. Aprilski dani su kao stvoreni za posmatranje buđenja ranog proleća sa ove kultne beogradske tačke.

Događaj nad događajima u aprilu je Uskrs. Ove godine se jedan od najvećih verskih praznika obeležava 28. aprila. Tradicionalno farbanje jaja, prema običajima, je dva dana ranije. Uvežbavanje novih tehnika, organizacija trpeze i priprema poklona će okupiti čitave porodice jer su neradni dani zbog Uskrsa od 26. do 29. aprila.

Nema mesta prosečnim dešavanjima. Bilo da još uvek preferirate boravak u zatvorenim prostorima ili ste među onima koji sa prvim suncem izlaze na otvoreno, neće vam biti nezanimljivo. Beogradski maraton, svetski, a domaći sportski brend broj jedan je zakazan za 14. april. Obavezno dođite iako niste profi trkač. Humanitarna Trka dobrote neće meriti kondiciju već širinu srca. Na repertoar se vraćaju brojne turističke ture, šetnje i razgledanja. Ne postoji izgovor za ostajanje u kućnom ambijentu.


Iz dana u dan, April u Beogradu će prolaziti u znaku dobre muzike. Tako će biti sve do poslednjeg dana, 30. aprila kada će se u Domu omladine proslaviti Svetski dan džeza. Zvaničan "Unesco" praznik u glavnom gradu zauzima posebno mesto i veliku pažnju. Istovremeno je uvertira za Beogradski džez festival. Sve u svemu, muzičko praznovanje će biti fenomenalno na duo nastupu koji se zove Azure, a koji čine dve velike zvezde - Urlih Dreksler i Peter Zirbs. Scenu će osvojiti i ponos srpskog džeza, Dejan Ilijić.

Odolite atraktivnim ponudama za kratka prolećna putovanja po Evropi. Propustićete čuveni gradski vajb u aprilu. Neka sačekaju Rim, Beč ili Pariz. Nijedan drugi grad nema tako dobru prolećnu atmosferu kao glavni grad Srbije.