Живе свирке у петак

Испраћање новембра са сјајним иностраним музичарима

Уторак 27. нов 2018.

cover image

Петак, 30. новембар. Локације за провод нису само клубови у којима се пушта електронска музика. Уколико дуго нисте, сада имате прилике да уживо чујете одличну страну музику. Не једна, већ три свирке су на програму за финиш једанаестог месеца.

СКЦ ће у петак угостити Олега Кирејева. Концерт "Џез приче" почиње у 20:00, а врхунски саксофониста је одлучио да публику музиком врати у шездесете године. Олег Кирејев и његов ансамбл је и те како упућен у ову музичку епоху. Бад Шенк, један од највећих џезера свих времена, име које се не "прескаче" када се говори о хитовима из шездесетих је био његов ментор. Олег је обећао да ће свирати највећа музичка остварења из овог доба.


Keziah Jones, Нигеријац кога зна читава планета, креатор сопственог жанра који је назвао блуфанк, у петак, 30. новембра од 22:00 свира у клубу Нови БитефАртКафе. Једнако снажно емитује врхунски бит и позитивну енергију. Уникатан у сваком смислу. Ово неће бити класичан концерт већ интимна свирка. Милина за уши и апослутни погодак за петак вече.

Emma Morton и the Graces такође у петак свирају у Београду. Адреса одржавања концерта је Дорћол Platz, а почетак свирке је у 21:00. Аутентична музичка фузија Шкотске и Италије је у јеку велике европске турнеје, а разлог је промоција дебитантског албума "Bitten by the Devil" који је објављен у мају ове године. Ако сте пожелели нешто свеже, другачије, а квалитетно, обавезно се појавите на овом концерту.