Шта радити током Светског првенства

Смех и сузе. Радост и туга. Није увек лако али је обавезно пратити фудбалски спектакл у Русији

Петак 06. јул 2018.

cover image

Српска репрезентација се вратила кући. За део популације којој фудбал и није баш најважнија споредна ствар у животу, може да значи да ће се живот, мање-више, вратити у нормалу. Али... Ствари не иду баш тако глатко. Фудбал је страст па се навија, било за легенде, било за тимове који су стиглу у Русију са етикетом "аутсајдери" и направили потпуни преокрет. Углавном, ако сте мислили да сте се из Светског првенства извукли, преварили сте се. Ако не можеш да победиш, придружи се фудбалској грозници, крајње је време.

Мотивациони тренер: информиши се која је утакмица на репертоару, суптилно испипај терен за који тим твоје друштво навија, припреми face painting бојице и стару шминку у бојама фаворита. Једноставне матрице грбова и застава се лако нађу онлајн. Док се друштво окупља, креп тракама, заставицама и балонима украси арену за гледање. Шминкање може да почне таман док се процењује идеална температура пива. Иде брзо, а селфији пред почетак сервирани брзином светлости подижу атмосферу без обзира на крајњи резултат.


Званични нутрициониста: наравно да је лакше купити гомилу чипса, али где сте ту ви? За мало времена постаћете веома битан члан навијачког тима. За неког, можда, и сам разлог окупљања. Припремите грицкалице као погонско гориво навијачке страсти. За пола сата можете припремити: штанглице са качкаваљом, мини пице, италијанске штапиће или слану штрудлу. Домаћа тортиља уз домаћи ајвар или пиво, сигурнија је од пенала. Нутрициониста је гласнији од љубави према брзим залогајима? Ок, већина ресторана у Београду има опцију доставе хране или спремање хране за понети. Са овим извођењем слободног ударца нема грешке.

Психотерапеут: уз наду да ће омиљени тим победити, ризик пораза је известан. Најватренијима је потребна утеха. За то сте ви ту. Изгубљена утакмица је добијена шанса за утешни загрљај, шетњу или посматрање птица. Велико ратно острво нуди пешачке туре у оази срца еколшког туризма престонице. Сваког уторка и петка, до краја августа, природу ће вам приближити и званични водич. Биљни и животињски свет, нарочито разноврсна птичија популација, белорепан и аутохтоне биљне врсте, разбистриће ваше мисли да пуним и чистим плућима дочекате следећи меч.