Јул у Београду 2018

Сви ви који долазите у град током најдужег летњег месеца - добродошли у јулску авантуру. Ви што пакујете кофере за неке топлије дестинације, чувајте се сунца и вратите се што пре у Београд

Субота 07. јул 2018.

cover image

Време је увек главна тема. Када је хладно, желимо сунце. Када је топло, хоћемо кишу. Временске прилике су и овакве и онакве али једно је сигурно - Београд у јулу живи у свом ритму. Темпо је на минимуму, све се обавља лагано и без журбе. Права гужва је у недавно отвореном Народном музеју, местима за релаксацију под отвореним небом и уз реке. Почетне тачке доброг провода знате, међутим, још толико тога се дешава овог месеца у граду.

Да ли ће Белгија или Француска освојити трофеј или ће највредније фудбалско признање добити нека трећа репрезентација, не преостаје нам ништа друго него да чекамо. Финале Светског првенства у Русији је 15. јула у Москви. Стадион Лужњики је место одржавања спортског спектакла. Неко ће бити међу 89.310 навијача, колико стаје у реновирани стадион, а неко ће меч пратити из своје земље. Навијајте свим капацитетима и нека победи најбољи.


У центру музичких дешавања су домаћи извођачи. Енџи Стоун је увела Београђане и бројне госте на Калемегдану у јул 2018. својим највећим хитовима и неприкосновеним талентом. Како стоје ствари, позната светска имена нам неће гостовати током лета. И они воле море. Ситуација се мења 7. септембра, када Брајан Фери стиже у Штарк арену. До тада, музика се слуша под отвореним небом и то искључиво домаће производње. Очаравајућа Лена Ковачевић наступа 13. јула од 21:00 у башти СКЦ-а у оквиру фестивала БЕЛЕФ. Лена и њени музичари су припремили изненађења, аранжманска освежења, а на репертоару ће се наћи и песме са Косова и Метохије. Сасвим другачија ноћ у Београду by Лена.

Велике градске манифестације су прави избор за слободне тренутке. Новобеоградске летње вечери 2018, Лето на Гардошу, Културно лето на Палилули и Бојчинско културно лето нуде богат културно-уметнички програм за све генерације. Ово су догађаји који ће трајати читавог лета, а да не пропустите одличне концерте и представе, пратите календар дешавања.


Посебно обратите пажњу на "Дан за лимуНаду за Свратиште". Упамтите датум - 14. јул и посетите неки од бројних локала који су се укључили у хуманитарну акцију. Куповином лимунаде на неком од назначених места директно донирате Свратиште за децу, а они ће прикупљеним средствима опремити малишане који највећи део живота проводе на улицама за нову школску годину.

Шеширијада 2018. је спремна, чека се само лепо време без кише да карневал шешира крене чувеном Скадарском улицом. Док јул не заблиста у пуном сјају, прошетајте руку под руку са драгом особом до Скадарлије. Боемска четврт у летњем режиму рада је фанстастична. Сада знате шта радити у Београду током лета. Уживајте и нека овај јул буде најбољи икада.