Jul u Beogradu 2018

Svi vi koji dolazite u grad tokom najdužeg letnjeg meseca - dobrodošli u julsku avanturu. Vi što pakujete kofere za neke toplije destinacije, čuvajte se sunca i vratite se što pre u Beograd

Subota 07. jul 2018.

cover image

Vreme je uvek glavna tema. Kada je hladno, želimo sunce. Kada je toplo, hoćemo kišu. Vremenske prilike su i ovakve i onakve ali jedno je sigurno - Beograd u julu živi u svom ritmu. Tempo je na minimumu, sve se obavlja lagano i bez žurbe. Prava gužva je u nedavno otvorenom Narodnom muzeju, mestima za relaksaciju pod otvorenim nebom i uz reke. Početne tačke dobrog provoda znate, međutim, još toliko toga se dešava ovog meseca u gradu.

Da li će Belgija ili Francuska osvojiti trofej ili će najvrednije fudbalsko priznanje dobiti neka treća reprezentacija, ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo. Finale Svetskog prvenstva u Rusiji je 15. jula u Moskvi. Stadion Lužnjiki je mesto održavanja sportskog spektakla. Neko će biti među 89.310 navijača, koliko staje u renovirani stadion, a neko će meč pratiti iz svoje zemlje. Navijajte svim kapacitetima i neka pobedi najbolji.


U centru muzičkih dešavanja su domaći izvođači. Endži Stoun je uvela Beograđane i brojne goste na Kalemegdanu u jul 2018. svojim najvećim hitovima i neprikosnovenim talentom. Kako stoje stvari, poznata svetska imena nam neće gostovati tokom leta. I oni vole more. Situacija se menja 7. septembra, kada Brajan Feri stiže u Štark arenu. Do tada, muzika se sluša pod otvorenim nebom i to isključivo domaće proizvodnje. Očaravajuća Lena Kovačević nastupa 13. jula od 21:00 u bašti SKC-a u okviru festivala BELEF. Lena i njeni muzičari su pripremili iznenađenja, aranžmanska osveženja, a na repertoaru će se naći i pesme sa Kosova i Metohije. Sasvim drugačija noć u Beogradu by Lena.

Velike gradske manifestacije su pravi izbor za slobodne trenutke. Novobeogradske letnje večeri 2018, Leto na Gardošu, Kulturno leto na Paliluli i Bojčinsko kulturno leto nude bogat kulturno-umetnički program za sve generacije. Ovo su događaji koji će trajati čitavog leta, a da ne propustite odlične koncerte i predstave, pratite kalendar dešavanja.


Posebno obratite pažnju na "Dan za limuNadu za Svratište". Upamtite datum - 14. jul i posetite neki od brojnih lokala koji su se uključili u humanitarnu akciju. Kupovinom limunade na nekom od naznačenih mesta direktno donirate Svratište za decu, a oni će prikupljenim sredstvima opremiti mališane koji najveći deo života provode na ulicama za novu školsku godinu.

Šeširijada 2018. je spremna, čeka se samo lepo vreme bez kiše da karneval šešira krene čuvenom Skadarskom ulicom. Dok jul ne zablista u punom sjaju, prošetajte ruku pod ruku sa dragom osobom do Skadarlije. Boemska četvrt u letnjem režimu rada je fanstastična. Sada znate šta raditi u Beogradu tokom leta. Uživajte i neka ovaj jul bude najbolji ikada.