Јапанизам 2018

Јапанска забава у центру града

Недеља 01. јул 2018.

cover image

Јапанизам - "Balkan Asia Convention" се одржава од 5. до 8. јула у Дому омладине. За љубитеље различитих аспеката јапанске поп културе ово је права прилика да уживају у јапанским анимираним филмовима – аниме и стриповима – манга. Конвенција траје четири дана, а организоване су трибине, предавања, креативне радионице и други интерактивни програми.

Традиционална изложба радова који су изабрани на конкурсу је такмичарског типа, а врхунац је косплеј такмичење. Конвенција продире и у друге азијске културе па ће се на програму наћи и предавања Андраша Секереша о кинеским ратницима и Јужној Кореји. Гост догађаја је Рамбутан – илустраторка из Немачке, а првог дана Јапанизма можете да уживате у најлуђим јапанским рекламама. Мanga, manhwa, manhua су теме за прву најављену трибину – Азијски стрип. Упознаћете се са јапанским писмима, али и опробати своје манга цртачке способности на манга радионици "Арт џем". Следе промоција Сакура издања, прича о Хаику поезији и феномену Азије – јужнокорејској поп музици.


Другог дана најмлађи могу уживати у представи "Мишје венчање", а следи и окршај два аниме серијала Nanatsu no Taizai vs Akame ga Kill! На програму је и филм "The place promised in our early days", али после свих фестивалских активности препорука за једну гастрономску авантуру - KADEI Ramen Ambasador, прича о нудлама. За љубитеље косплеја програм је идеалан у програмима Прави оно што видиш, а не што јесте и Косплеј буџетирање – уради сам.

Недеља је резервисана за обрачун – косплеј спектакл. Ликови из видео игара, стрипова, филмова и серија под рефлекторима, уз светлосне ефекте и музику оживеће пред вашим очима. Бирају се победници у 5 категорија, али само један добија Grand Prix Фестивала.


ПОВЕЗАНО