Шта радити у граду последњег викенда у јуну

Сунце или летња киша, време је да се изађе напоље

Четвртак 28. јун 2018.

cover image

Ако живите у неком београдском солитеру и лифт се често квари, онда сте сигурно добро утренирани и виђени као такмичар 8. Трке уз Авалски торањ. У оквиру манифестације "Авалски дани", 30. јуна ће се одржати трка на степеништу Авалског торња са почетком у 18:00. Трчање уз степенице је подељено у неколико категорија – мушка, женска, трка ветерана и ветеранки. Да не буде да сте се "за џаба" знојили, организатори су припремили концерт и забаву која је готово загарантована. На трку могу да се пријаве сви заинтересовани који се осећају здрави и способни за овакав вид активности. Осталима препоручујемо навијање, песму и игру, а освежење неће изостати.

За љубитеље трчања, нарочито полумаратона, такође 30. јуна, у оквиру манифестације "Раковичко лето",  испред зграде општине Раковица стартује 4. трка патријарха Павла. Етапа је подељена на две трке – трка задовољства "Раковица трчи 5,3 км" и полумаратонска "Трка патријарха Павла 21,1 км". Планира се учешће око 800 дугопругаша, а пријаве за трку задовољства, која ко почиње у 18:15 су на лицу места. Полумаратонци крећу у 18:30. За све тркаче обезбеђен је стартни пакет, а најбржи добијају медаље и престижне захвалнице.

НАПОМЕНА: Трка је отказана због кише!


У прави летњи месец упловите са америчком РнБ и соул дивом Енџи Стоун. Први пут у Србији у склопу Musicology Barcaffè Sessions, Енџи наступа 1. јула од 21:30 на тениским теренима на Калемегдану. Добро позната на доделама Греми награда, власница четири албума котираних међу топ 10 наjбољих РнБ остварења, Енџи у свету има преко пет милиона директних фанова који њене албуме чувају као реликвију. Уз добро познати патерн породичног бављења музиком и раним упознавањем са најбољим од госпела и афро-америчке музичке традиције, праву професионалну каријеру је почела успехом албума "Black Diamond" 1999. године. Паралелно са музичком градила је и глумачку каријеру како на филму и телевизији, тако и на Бродвеју. Ипак, за већи део света Енџи је анђеоски глас који пева њихове омиљене песме - Wish I Didn't Miss You, Brotha, No More Rain или Baby.

Четврти Beer Garden добија ново лице. Летњу башту отварају Крушовице и SubBeer-ни центар под називом "Beer Garden by SubBeerni centar". Из подрума Цетињске 15, селимо се право на почетак макишке стране Аде Циганлије где ће се у природи и хладу ове године уз велики избор пива и хране ђускати уз одличну музику. Велико отварање је 1. јула када наступа бенд Zoster, а наредних дана можете очекивати одличне tribute бендове, аутентичне рок саставе и одличне журке. Добродошли!