Robert Glasper трио и ди-џеј Sundance

Савршена фузија r'n'b и џез музике у Београду

Субота 18. нов 2017.

cover image

Robert Glasper трио и ди-џеј Sundance наступају 22. новембра од 22:00 у клубу Битеф арт кафе. Освајач Греми награда први пут долази у Србију и представиће live џез албум "Covered" који је снимљен у чувеном "Capitol Studios". Публика у Београду ће имати прилике да ужива модерном џезу и хип-хоп деоницама, односно музичком правцу који је веома популаран у свету.


Трио чине Robert Glasper (клавир), Vicente Archer (бас) и Damion Reid (бубањ). Пријатељи и сарадници су се окупили у Хјустону, у држави Тексас, али их је каријера одвела у Бруклин где тренутно живе и раде. Музика коју стварају превазилази дефинисане оквире и на посебан начин спаја џез, хип-хоп и рок. Роберт Гласпер је успешни џез пијаниста и репер, а овај трио је само један од пројеката које предводи. Богату каријеру су обележили различити подухвати, а сваки приказује неприкосновени таленат овог музичара. Сарађивао је са многима, попут Lalah Hathaway, King, Chrisette Michele, Musiq Soulchild и увек са истом идејом - стварање квалитетне музике без граница.


Наредног дана, 23. новембра од 13:00 до 15:00, на истом месту, биће одржана "Радионица са Робертом". Овом приликом ће поделити своја искуства и знања са младим музичарима и свима који су заинтересовани да чују тајне и трикове за успешну каријеру. Познато је да овај уметник увек радо комуницира са локалним младим талентима, где год да наступа. Никада се не представља као недодирљива велика звезда већ радо размењује ставове и мишљења са свима из музичке индустрије.