Бенд Scorpions у Београду

Легенде рок музике први пут у Србији

Четвртак 30. нов 2017.

cover image

НАПОМЕНА: ОВАЈ ДОГАЂАЈ ЈЕ ОДЛОЖЕН! НОВИ ДАТУМ ЈЕ 10. ЈУН 2018.

Рок бенд Scorpions наступа 7. децембра од 20:00 у Штарк арени. Премијерно гостовање у Београду се нашло међу великим концертима у оквиру актуелне светске турнеје "Crazy World Tour". Српска публика ће коначно имати прилике да чује уживо култни хит "Wind of change" и многе друге песме које су прославиле овај фантастичан бенд.


Чувени бенд постоји већ педесет година. Из Хановера су Klaus Meine, Rudolf Schenker и Matthias Jabs кренули пут Америке како би љубав према року претворили у посао - и ево их, и данас су на трону светске музике. Готово да нема награде коју нису освојили. Посебно су везани за чињеницу да се налазе у "Rock and Roll" холу славних. Амбасадори рок музике су два пута награђени са "World Music Awards" и неколико "Еchо" признања. Баладама су освојили целу планету али истински, јак рок који стварају је оно што их покреће све ове године.


Песма коју зна сваки становник планете "Wind of Change" је настала након гостовања на "Moscow Music Peace" 1989. године. Klaus Meine је био посебно инспирисан да је напише када је схватио да су баш они, из Немачке, потпуно освојили Русију. Ова, али и многе друге песме су биле недељама на "Billboard" топ листи. 

Бенд Scorpions у бројевима

- продали су више од 100 милиона албума

- песма "Rock You Like An Hurricane" је обрађена преко 150 пута


- прва рок група из Западне Европе која је 1988. године распродала 5 концерата у тадашњем Лењинграду

- састав се мењао неколико пута и кроз бенд је прошло више од 10 чланова

- издали су 26 студијска и live албума.