Концерт - Paradise Lost & Pallbearer & Sinistro

Творци doom metal правца са гостима наступају у Београду и гарантују незаборавно музичко искуство

Уторак 10. окт 2017.

cover image

Бендови Paradise Lost, Pallbearer и Sinistro ће одржати заједнички концерт 13. октобра од 20:00 у Дому омладине Београда. Повод за концерт је велика светска турнеја на којој Paradise Lost промовише 15. студијски албум, Medusa, а који је објављен током лета. Организатор музичког догађаја је MH Concerts и Serbian Hellbangers.


Paradise Lost се сматра зачетником doom metal жанра. Снажан и величанствен бенд који је годинама уназад на врху светске метал сцене чине Nick Holmes (вокал), Greg Mackintosh (водећа гитара), Aaron Aedy (ритам гитара), Steve Edmondson (бас гитара) и Waltteri Väyrynen (бубњеви). Инспирацију за стварање последњег албума су пронашли у грчкој митологији, реч је о Медузи - опасној звери са отровним змијама која сваког ко се усуди да је погледа претвара у камен. Настали су у месту Halifax, West Yorkshire, 1988. године, а музика коју стварају је окарактерисана као готски подржанр и иновативни ниво doom metal правца. Сматрају се пионирима целе музичке генерације.


Pallbearer бенд је настао 2008. године али тек 2012. године објављују деби албум са којим проналазе место на светској сцени и бројну публику. Групу из Америке, која такође инсистира на doom metal музици представљају Brett Campbell (вокал и гитара), Devin Holt (гитара), Joseph D. Rowland (бас гитара) и Mark Lierly (бубњеви). Последњи албум који су објавили носи назив Heartless, а колико је добио позитивних коментара од публике и медија, говори податак да је још увек актуелан и на светској промоцији.


Sinistro група долази из Португала. Иако су релативно нови на сцени, имају велико искуство јер су настали унијом искусних музичара, продуцената и глумаца, а они су Patricia Andrade, Ricardo Matias, Paulo Lafaia и Fernando Matias. Истраживање звука и стварање музике из њихове визије је публика први пут чула 2012. године када су објавили први албум, а елегантан doom rock који доминира је одмах пронашао пут до публике. Прошле године су објавили последњи албум, Semente који се и даље високо котира на светским топ листама.


ПОВЕЗАНО