Финк у Београду

Некадашњи ди-џеј и продуцент, а данас успешни кантаутор долази да београдској публици представи нових 10 песама и приреди вече за памћење

Четвртак 05. окт 2017.

cover image

Музичка светска звезда, Финк, наступа 9. октобра у 21:00 у Дому омладине Београда, у оквиру европске турнеје на којој промовише ново студијско остварење, албум Resurgam. Као у увек, друштво на бини ће му правити дугогодишњи чланови бенда, бубњар и гитариста Tim Thornton и басиста Guy Whittaker. Албум је добио назив по латинском натпису који се налази у цркви старој 900 година, у Корнвалу, церемонијалном округу Велике Британије и Финковом месту рођења. Први сингл са албума Cracks Appear је публика одлично прихватила, а судећи по посећености турнеје, ради се о музици која ће се дуго слушати.


Fin Greenall, уметнички Fink, је енглески певач, гитариста, композитор и текстописац рођен 1972. године који већ дуже време живи на релацији Лондон - Берлин. Од 1997. године је градио каријеру као ди-џеј и продуцент али је електронску музику и клубове напустио 2003. године. Први албум Fresh Produce је изашао 2000. године, а са објављивањем албума Biscuits for Brekfast, 2006. године, започиње и кантауторску каријеру. Све до 2014. године је издавао за познату етикету Ninja Tune, а затим покреће сопствену, R'COUP'D Records.


Његова музика је употребљена у серијама The Walking Dead и CSI:NY, а инди фолк певач David Knowles не крије да је Финков рад у великој мери утицао на његов рад и стварање. Остварио је успешну сарадњу са великим уметницима као што су Amy Winehouse, John Legend, Banks, Ximena Sarinana и Professor Green. у 2012. години је сарађивао са Royal Concertgebouw Orchestra in Amsterdam, а успомена на величанствени успех је live албум Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra.


ПОВЕЗАНО