Bernhoft у Београду

За сада једини номиновани уметник за Греми награду - најбољи РнБ албум, а да није рођен у Америци, по први пут гостује у Београду

Четвртак 19. окт 2017.

cover image

Популарни уметник Bernhoft наступа вечерас, 19. октобра од 22:00 до 01:00 у оквиру дешавања Musicology Barcaffe Sessions које организује клуб сјајног провода - Нови Битеф Арт Кафе. Финансирање и реализацију догађаја је подржала амбасада Краљевине Норвешке у Београду.


Jarle Bernhoft, јавности познат као Bern/hoft је рођен 21. јуна 1976. године у граду Нитедал, Норвешка. Певач, мулти-инструменталиста, композитор и текстописац је власник познатих песама Streetlights, Shout, Choices, C'mon Talk и Stay With Me, а врхунац каријере је достигао са албумом Islander који је 2015. године био номинован за најбољи Греми r'n'b албум. Као члан бендова Explicit Lyrics и Span је остварио значајан успех али се окреће соло пројекту Bernhoft и започиње освајање светске музичке сцене.


Први пробој је остварио са албумом Solidarity Breaks из 2011. године. Од тада креће у серију фантастичних концерата, следе гостовања у еминетним тв емисијама и величанствени наступи на Nobel concert и Ellen DeGeneres Show. На фестивалу Glastonbury је први пут наступио 2014. године, а исте године осваја публику на BBC One са специјалним извођењем своје песме Wind You Up. Последњу турнеју је обележило великих 30 концерата на којима су фанови уживали у његовом специфичном сложеном живом наступу. После Немачке, Норвешке, Швајцарске, Аустрије, Данске, Француске, Белгије и Холандије, на ред је дошла и Србија.

The Morning Comes је последње студијско остварење које је изашло у јануару 2017. године, а потписују га Eivind Helgerоd and Nicolay Tangen-Svenaes који су експериментисали и истраживали музички универзум, стварајући између електронског и органског.