Arch Enemy + Jinjer

Два специфична и веома популарна метал бенда на заједничком концерту у Београду обећавају сасвим уникатан музички догађај

Понедељак 11. сеп 2017.

cover image

Бендови Arch Enemy и Jinjer наступају 18. септембра од 19:30 у Дому омладине Београда, тачније у сали Американа. Организатори дуго очекиваног концерта су MH Concerts и Serbian Hellbangers. Карте по цени од 3.000 динара су дотупне на продајним местима Eventim мреже као и у Felix и Мунгос радњама.


Arch Enemy је бенд из Шведске, препознатљив по уникатом правцу - melodic death metal. Комбинација прогресивних и убитачних ритмова је ову супергрупу из Халмштада основану 1995. године учинила планетарно популарном. Michael Amott је оснивач, гитариста и пратећи вокал који је до покретања сопственог пројекта био члан познате групе Carcass. Током свих дугих година постојања, са сваким албумом су освајали топ листе и организовали веома популарне турнеје. Група је након промене вокалисткиње 2014. године доживела поновни успех и повратак у епицентар метал дешавања, a Alisa Vhite-Gluz је достојно заменила Angelu Gossow и донела нову енергију и ентузијазам. До сада су објавили 10 албума, бројне синглове и четири live албума, а последњи у низу, As The Stages Burn, је главни разлог велике светске турнеје на којој се Arch Enemy налази и због које долази у Београд.


Jinjer су мешавина прогресивног метал-кора и грув метала са елементима фанка, регеа и џеза. Украјнински бенд је формиран 2010. године, када се Tatiana Shmailyuk придружила мушком делу екипе као вокалиста. Већ 2013. године су освојили награду за најбољи метал бенд године у Украјини. Потписивањем уговора са етикетом Napalm Records, за коју су издали последњи албум King of everything је овој специфичној музичкој групи отворила врата ка светском успеху.


ПОВЕЗАНО