Концерт групе Трио Свети 2017

Традиционални летњи концерт у Београду на коме наступају одлични музичари се одржава вечерас и представља првокласан музички догађај

Четвртак 24. авг 2017.

cover image

Тениски терени на Калемегдану, прецизније Bitefartcafe Summer Stage ће угостити 24. августа од 22:00 врхунски музички састав, Трио Свети. Бенд чине Марко Ђорђевић, Васил Хаџиманов и Бранко Тријић, како их стручна критика и колеге називају - музичари музичара. Највише музичко образовање, апсолутни таленат, љубав и страст према музици и велико међусобно поштовање су главне карактеристике сјајног састава чија музика не познаје границе.

Марко Ђорђевић


Бубњар, идејни творац музичког састава који живи у Њујорку. Трио Свети ствара музику више од једне деценије која представља мешавину џеза и балканских мелодија, са упечатљивим западњачким утицајем. Музичар светске категорије је до сада освојио бројну публику, магазин Modern Drummer га назива бубњарем светске класе и правим иноватором, у књизи "The New Face Of Jazz" се нашао међу најзначајнијим музичарима савременог доба, док познати гитариста Lionel Loueke има само речи хвале за Марка и каже: "Марко је један од најбољих светских бубњара, поседује фасцинантну технику и исту такву музикалност. Његова креативност и оригиналност су разлози због којих волим да свирам са њим". До сада је остварио бројне сарадње са популарним светским именима као што су Matt Garrison, Wayne Krantz, Jonah Smith, Clarence Spady, Lucky Peterson, Michael Henderson, Ole Mathisen, Jacques Schwartz-Bart, Garry Willis, Hal Crook, Eli Degibri, Lionel Loueke, Aaron Goldberg, The Itals, The Kung Fu Masters, Chris McDermott, Ole Mathiesen, Sten Hostfalt, The Mason Brothers, Eric Lewis и многи други.

Васил Хаџиманов


Марко Ђорђевић и Васил Хаџиманов су се упознали на универзитету Berklee почетком деведесетих година. Убрзо након упознавања се прикључује бенду Свети и све до 1996. године, када Васил доноси одлуку да се врати у Србију, наступају заједно. Васил је већ са 5 година започео образовање у музичкој школи Стеван Мокрањац у Београду. Након повратка у земљу оснива Васил Хаџиманов бенд који је за кратко време освојио публику. Марко Ђорђевић, Theodossi Spassov, Тони Китановски, Александар Петров, David Binney, Bachar Khalife, Бисера и Сенка Велетанлић, Бранкица Васић Василиса, Зафир Хаџиманов, Wikluh Sky, Самир Куртов, Дадо Топић, Хана Вучићевић, Влатко Стефановски, Јелена Јововић, Rosen Zahariev, Nigel Kennedy и Јасна Јовићевић су само нека од имена са којима је Васил сарађивао до сада. Васил Хаџиманов бенд се сматра водећим представником fusion правца на домаћем простору, а многобројна публика која прати њихов рад јасно говори колико је квалитетан џез атрактиван.

Бранко Тријић


Рођен је 1975. године у Београду. Легендарни музичар, Радомир Михајловић Точак, је био први учитељ гитаре који је Бранку пренео основе свирања. Убрзо, одлази у Холандију и 2004. године дипломира на Амстердамском конзерваторијуму, одсек џез гитара. Невероватан осећај за ритам и мелодију, спонтаност и харизма су главне одлике светски признатог музичара. Бројни наступи и успешни пројекти са именима попут Dean Bowman, Tivon Pennicott, Рамбо Амадеус, Деца Лоших Музичара, Луис, Слободан Тркуља и други чине богату биографију овог уметника. Као члан хаус бенда је снимио музику за целу сезону телевизијског програма Coke Studios који се емитује у читавој Југоисточној Азији. Активан је члан у бендовима: Васил Хаџиманов бенд, Трио Свети, Конзилијум и James Brown tribute band. У време када су се упознали Марко и Васил, Бранко је тек почео са прати њихов рад да би касније постао део групе као истакнути гитариста.