Слатки Београд

Настављамо у освежавајућем ритму и доносимо наставак приче о најбољем сладоледу у Београду

Недеља 16. јул 2017.

cover image

У прошлом тексту о сладоледу смо вам представили култна места најбоље хладне посластице у Београду. Сада мењамо правац и доносимо Вам листу најмодернијих сладолеџиница којима је иновација императив, а квалитет неизоставан сегмент у послу. 


Београд одавно има већу понуду сладоледа него значајан део Италије, где је и настао. Магичан слаткиш који подиже расположење, отклања умор и враћа осмех на лице... много тога се може написати о сладоледу. Невероватна палета укуса са сваким новим летом свакога од нас ставља на слатке муке који ћемо укус заволети и препоручити свима. Стиче се утисак да су се "преко ноћи" отворила бајковита места која су докторирала најквалитетнији укус сладоледа. Онај пун укус, увек хладан тачно како треба. Модерно доба је донело сладолед који се ручно прави од природних састојака, по рецептима који се љубоморно чувају. Креативне новитете је заисте тешко набројати али чини се да је црни сладолед заузео прво место. Даље, сладолед са укусом сланине или киселих краставаца је прави изазов и за оне најхрабрије којима је гастрономско експериментисање истинска пасија. Паживо читајте следеће редове и правац по сладолед! 

Црна Овца


Једна од најмлађих посластичарница у Београду. Четири друга су се окупила, интегрисали идеје и знање и за кратко време креативним резулатима освојили публику. Производња је базирана на италијанској рецептури, а принцип рада налаже мање шећера и више млека. Чиста оаза експеримената у опуштеном амбијенту. Најбржи су имали прилике да дегустирају сладолед са укусом сланине, мишљења су подељена и нећемо се њима бавити, предлажемо да сами проверите. Понуда се редовно ажурира али новитети као сладолед са укусом кајмака, чоколада са медом, Baileys арома, сусам и пистаћи прича је дефинитивно освојила поштоваоце модерних токова. Обавезно пробајте и сладолед од ораха.

I scream rolls


Тајландски сладолед у центру Београда који доноси иновацију насталу од најквалитетнијих састојака. Интересантан начин припреме који за резултат има ролнице сладоледа, од састојака које сте сами одабрали. Припрема ледених ролница се изводи на лицу места на леденим плотнама које прихватају све могуће чоколадне и воћне комбинације. Апсолутни фаворити су ролнице које се праве од Нутеле, а обавезна препорука је Марс или Сникерс укус.

Посластичарница


Искуство датира од 1991. године, а све је кренуло од отварања посластичарнице у Новом Саду. Активна сарадња са италијанским експертима за сладолед је донела велико знање и остварен је велики успех. Након 25 година рада, отвара се занатска посластичарница у Београду. Огромно искуство и оригиналне, а здраве рецептуре красе овај сладолед који има "оно нешто" што га издваја од других. Спој традиције и иновација нуди широк асортиман укуса, од кремасте ваниле и 100% лешника, преко крушке караманке и дивље трешње.