Slatki Beograd

Nastavljamo u osvežavajućem ritmu i donosimo nastavak priče o najboljem sladoledu u Beogradu

Nedelja 16. jul 2017.

cover image

U prošlom tekstu o sladoledu smo vam predstavili kultna mesta najbolje hladne poslastice u Beogradu. Sada menjamo pravac i donosimo Vam listu najmodernijih sladoledžinica kojima je inovacija imperativ, a kvalitet neizostavan segment u poslu. 


Beograd odavno ima veću ponudu sladoleda nego značajan deo Italije, gde je i nastao. Magičan slatkiš koji podiže raspoloženje, otklanja umor i vraća osmeh na lice... mnogo toga se može napisati o sladoledu. Neverovatna paleta ukusa sa svakim novim letom svakoga od nas stavlja na slatke muke koji ćemo ukus zavoleti i preporučiti svima. Stiče se utisak da su se "preko noći" otvorila bajkovita mesta koja su doktorirala najkvalitetniji ukus sladoleda. Onaj pun ukus, uvek hladan tačno kako treba. Moderno doba je donelo sladoled koji se ručno pravi od prirodnih sastojaka, po receptima koji se ljubomorno čuvaju. Kreativne novitete je zaiste teško nabrojati ali čini se da je crni sladoled zauzeo prvo mesto. Dalje, sladoled sa ukusom slanine ili kiselih krastavaca je pravi izazov i za one najhrabrije kojima je gastronomsko eksperimentisanje istinska pasija. Paživo čitajte sledeće redove i pravac po sladoled! 

Crna Ovca


Jedna od najmlađih poslastičarnica u Beogradu. Četiri druga su se okupila, integrisali ideje i znanje i za kratko vreme kreativnim rezulatima osvojili publiku. Proizvodnja je bazirana na italijanskoj recepturi, a princip rada nalaže manje šećera i više mleka. Čista oaza eksperimenata u opuštenom ambijentu. Najbrži su imali prilike da degustiraju sladoled sa ukusom slanine, mišljenja su podeljena i nećemo se njima baviti, predlažemo da sami proverite. Ponuda se redovno ažurira ali noviteti kao sladoled sa ukusom kajmaka, čokolada sa medom, Baileys aroma, susam i pistaći priča je definitivno osvojila poštovaoce modernih tokova. Obavezno probajte i sladoled od oraha.

I scream rolls


Tajlandski sladoled u centru Beograda koji donosi inovaciju nastalu od najkvalitetnijih sastojaka. Interesantan način pripreme koji za rezultat ima rolnice sladoleda, od sastojaka koje ste sami odabrali. Priprema ledenih rolnica se izvodi na licu mesta na ledenim plotnama koje prihvataju sve moguće čokoladne i voćne kombinacije. Apsolutni favoriti su rolnice koje se prave od Nutele, a obavezna preporuka je Mars ili Snikers ukus.

Poslastičarnica


Iskustvo datira od 1991. godine, a sve je krenulo od otvaranja poslastičarnice u Novom Sadu. Aktivna saradnja sa italijanskim ekspertima za sladoled je donela veliko znanje i ostvaren je veliki uspeh. Nakon 25 godina rada, otvara se zanatska poslastičarnica u Beogradu. Ogromno iskustvo i originalne, a zdrave recepture krase ovaj sladoled koji ima "ono nešto" što ga izdvaja od drugih. Spoj tradicije i inovacija nudi širok asortiman ukusa, od kremaste vanile i 100% lešnika, preko kruške karamanke i divlje trešnje.