Биоскоп на отвореном у Београду

Нови летњи биоскоп под звездама у Београду на две атрактивне локације који ће радити све до септембра

Четвртак 13. јул 2017.

cover image

Манифестација Open Air Cinema је почела са пројектовањем филмских пројекција 8. јула, а програм ће се емитовати чак до 6. септембра. Филмофили могу да уживају уз одабрана остварења на две локације у Београду - Ташмајдански парк и Сава променада. Репертоар садржи ванвременске класике и најновије филмове. Биоскопи на отвореном ће радити сваког четвртка, петка и суботе од 21:00, а улаз је потпуно бесплатан.

Туристичка организација Београда и агенција "Стар медија" су организатори биоскопа под ведрим небом, а подршку су пружиле општине Савски венац и Палилула.


Ташмајдански парк - биоскопска сала на отвореном је отворена филмом "Љубав и мода", док је Сава променада отворила сезону са емитовањем чувеног филма "Бал на води".

Open Air Cinema је, осим пуштања филмова, организовала празећи едукативни, културни и спортски програм и разноврсне анимације за најмлађе и одрасле.


Посетиоци ће имати дилему да ли се одлуче за проверену, многима омиљену локацију у Београду - Ташмајдански парк или пак за нову зону провода уз реку - Саву променаду. Шеталиште између Старог савског моста и моста Газела је обогађено садржајем за децу, спорстким теренима и угоститељским објектима. Велико дечје игралиште, теретана на отвореном и терен за одбојку на песку и простор за релаксацију се налазе на овом потезу који је веома брзо постао популарна пешачка зона. На истом месту се налази и амфитеатар који је декорисан муралом а свим посетиоцима је обезбеђен бесплатан интернет.