Belgrade Beer Fest 2017 открива музички репертоар

Највећи фестивал пива и музике у Источној Европи је за јубиларно 15. издање припремио фантастичну музичку листу најпопуларнијих уметника из региона и иностранства

Недеља 18. јун 2017.

cover image

Belgrade Beer Fest се ове године одржава од 16. до 20. августа на Ушћу, а имена извођача која долазе на најпознатију зелену површину у престоници загарантовано ће оборити рекорд посећености. Као и сваке године до сада, улаз је потпуно бесплатан.


Отварање фестивала је поверено електро саставу из Британије, Asian Dub Foundation (ADF) који је препознатљив по синергији rapcore и dub звука са јаким утицајем punk-rock културе и традиционалних битова. Током дугогодишње каријере су објавили 14 студијских албума. Први пут наступају у Београду и најављују концерт високог напона и јаке енергије.


Живе легенде регионалне рок сцене, бенд Рибља чорба ће четврти пут наступити на фестивалу. За наступ од пре две године су добили награду публике за најбољи наступ, што је још једна потврда да Лутка са насловне стране и други велики хитови култног састава никада неће изаћи из моде. Бора Чорба упоредо са припремом новог албума са нестпљењем очекује концерт на Beer Fest-у, јер како каже, енергија и атмосфера које се осећају, заједно са одличном организацијом су разлози за оволику попупларност фестивала.


Хладно пиво се враћа на Ушће након три године. Концерт је најављен за петак, 18. август када ће публика поново у глас певати "Мојој мајци", "Езотерија", "Питала си ме", "Није све тако сиво", "Пјевајте нешто љубавно" али и најбоље нумере са последњег албума "Затворена врата". Загрепчани скоро 30 година наступају широм региона, а само речи хвале имају за Belgrade Beer Fest. Осећај да наступају на толикој бини, пред толико људи који знају све њихове песме је нешто што ће памтити заувек.


Рок састав Гоблини ће наступати 19. августа и обећавају наступ који ће продрмати Београд. Дугачку каријеру панк рок бенда су обележили бројни хитови, само неки од њих су "Ципјонка", "Има нас", "Ања, волим те", "У магновењу" и "Воз". Чланови бенда у потпуности потврђују да је овај фестивал место одличног пива и најбољег провода. За најбољу бину у овом делу планете, организацију и фунционисање целог система кажу да им дође као нека врста награде за досадашњи рад. Ове године наступају трећи пут на фестивалу.

На јубиларном, 15-ом Belgrade Beer Fest-у први пут ће бити одржана Међународна размена пивских сувенира. Годинама уназад се организују оваква дружења широм света која привлаче велики број колекционара и туриста из свих крајева. Удружење српских колекционара пивских чаша и сувенира промовише нашу земљу на сличним окупљањима, а први пут ће организовати размену у Србији на коју ће доћи колеционари из Словачке, Немачке, Литваније, Аустрије, Чешке, Мађарске, Македоније, Словеније, Пољске, Бугарске, Хрватске и других земаља. Премијерна размена је заказана за 19. август од 10:00 до 16:00 на својеврсној изложби пивских сувенира из свих делова света.

Belgrade Beer Fest је по просечној посети највећи пивски фестивал у југоисточној Европи. За 5 дана колико траје, фестивал посети преко 500.000 људи. Овакву посећеност има захваљујући основним принципима - бесплатном улазу, изузетном музичком програму и широкој понуди домаћих и иностраних пивских брендова. Основан је 2003. године, а за 14 година постојања 7.680.000 посетилаца могло је да види више од 600 музичких наступа, дегустира преко 330 брендова пива и учествује у бројним друштвеним кампањама.


ПОВЕЗАНО