Belgrade Beer Fest 2017 otkriva muzički repertoar

Najveći festival piva i muzike u Istočnoj Evropi je za jubilarno 15. izdanje pripremio fantastičnu muzičku listu najpopularnijih umetnika iz regiona i inostranstva

Nedelja 18. jun 2017.

cover image

Belgrade Beer Fest se ove godine održava od 16. do 20. avgusta na Ušću, a imena izvođača koja dolaze na najpoznatiju zelenu površinu u prestonici zagarantovano će oboriti rekord posećenosti. Kao i svake godine do sada, ulaz je potpuno besplatan.


Otvaranje festivala je povereno elektro sastavu iz Britanije, Asian Dub Foundation (ADF) koji je prepoznatljiv po sinergiji rapcore i dub zvuka sa jakim uticajem punk-rock kulture i tradicionalnih bitova. Tokom dugogodišnje karijere su objavili 14 studijskih albuma. Prvi put nastupaju u Beogradu i najavljuju koncert visokog napona i jake energije.


Žive legende regionalne rok scene, bend Riblja čorba će četvrti put nastupiti na festivalu. Za nastup od pre dve godine su dobili nagradu publike za najbolji nastup, što je još jedna potvrda da Lutka sa naslovne strane i drugi veliki hitovi kultnog sastava nikada neće izaći iz mode. Bora Čorba uporedo sa pripremom novog albuma sa nestpljenjem očekuje koncert na Beer Fest-u, jer kako kaže, energija i atmosfera koje se osećaju, zajedno sa odličnom organizacijom su razlozi za ovoliku popuplarnost festivala.


Hladno pivo se vraća na Ušće nakon tri godine. Koncert je najavljen za petak, 18. avgust kada će publika ponovo u glas pevati "Mojoj majci", "Ezoterija", "Pitala si me", "Nije sve tako sivo", "Pjevajte nešto ljubavno" ali i najbolje numere sa poslednjeg albuma "Zatvorena vrata". Zagrepčani skoro 30 godina nastupaju širom regiona, a samo reči hvale imaju za Belgrade Beer Fest. Osećaj da nastupaju na tolikoj bini, pred toliko ljudi koji znaju sve njihove pesme je nešto što će pamtiti zauvek.


Rok sastav Goblini će nastupati 19. avgusta i obećavaju nastup koji će prodrmati Beograd. Dugačku karijeru pank rok benda su obeležili brojni hitovi, samo neki od njih su "Cipjonka", "Ima nas", "Anja, volim te", "U magnovenju" i "Voz". Članovi benda u potpunosti potvrđuju da je ovaj festival mesto odličnog piva i najboljeg provoda. Za najbolju binu u ovom delu planete, organizaciju i funcionisanje celog sistema kažu da im dođe kao neka vrsta nagrade za dosadašnji rad. Ove godine nastupaju treći put na festivalu.

Na jubilarnom, 15-om Belgrade Beer Fest-u prvi put će biti održana Međunarodna razmena pivskih suvenira. Godinama unazad se organizuju ovakva druženja širom sveta koja privlače veliki broj kolekcionara i turista iz svih krajeva. Udruženje srpskih kolekcionara pivskih čaša i suvenira promoviše našu zemlju na sličnim okupljanjima, a prvi put će organizovati razmenu u Srbiji na koju će doći kolecionari iz Slovačke, Nemačke, Litvanije, Austrije, Češke, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i drugih zemalja. Premijerna razmena je zakazana za 19. avgust od 10:00 do 16:00 na svojevrsnoj izložbi pivskih suvenira iz svih delova sveta.

Belgrade Beer Fest je po prosečnoj poseti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost ima zahvaljujući osnovnim principima - besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova. Osnovan je 2003. godine, a za 14 godina postojanja 7.680.000 posetilaca moglo je da vidi više od 600 muzičkih nastupa, degustira preko 330 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.


POVEZANO