8. Београдски латино маратон 2017

Манифестација са називом "Go Dance Belgrade" 10. јуна Трг Републике у Београду претвара у велики плесни подијум за танго и друге латино плесове

Четвртак 08. јун 2017.

cover image

Осми по реду латино маратон у Београду се одржава 10. јуна са почетком у 16:00 на Тргу Републике и трајаће све до један сат иза поноћи. У организацији Туристичке организације Београда, "Go Dance Belgrade" ће окупити најквалитетније плесне парове и репрезенте плесних школа из Београда и читаве Србије.

Посетиоце манифестације очекује одличан провод. Сви који буду дошли на Трг Републике имаће прилику да се упознају са разноврсним латино плесовима. Представници латино школа, клубова и удружења ће одржати радионице на тему плеса за почетнике, потпуно бесплатно. Атрактивни наступи професионалних јуниорских и сениорских плесача из целе Србије и региона на отвореном су централно дешавање догађаја који ће центар града претворити у велики подијум за игру. Након перформанса следи велика латино журка која ће трајати до касно у ноћ.


Београдски латино маратон пружа могућност свим плесним организацијама из земље и региона да представе своје кореографије. Са пуним правом се може рећи да је овај догађај свсртао Београд у познату латино дестинацију, не само у Европи већ и у читавом свету. Сваке године све већи број страних гостију, љубитеља латино ритма и плеса, долази у Београд управо на ово дешавање.

Одлична увертира за велики догађај је званична промотивна журка 8. Београдског латино маратона коју 9. јуна организује Туристичка организација Београда. Место одржавања је "Edissan caffe", а за музику су задужени Дејан Бараћ, Миша Плавишић, DJ Vlada, DJ Timbao, DJ Mare, DJ Diosa и MC Gensek.