8. Beogradski latino maraton 2017

Manifestacija sa nazivom "Go Dance Belgrade" 10. juna Trg Republike u Beogradu pretvara u veliki plesni podijum za tango i druge latino plesove

Četvrtak 08. jun 2017.

cover image

Osmi po redu latino maraton u Beogradu se održava 10. juna sa početkom u 16:00 na Trgu Republike i trajaće sve do jedan sat iza ponoći. U organizaciji Turističke organizacije Beograda, "Go Dance Belgrade" će okupiti najkvalitetnije plesne parove i reprezente plesnih škola iz Beograda i čitave Srbije.

Posetioce manifestacije očekuje odličan provod. Svi koji budu došli na Trg Republike imaće priliku da se upoznaju sa raznovrsnim latino plesovima. Predstavnici latino škola, klubova i udruženja će održati radionice na temu plesa za početnike, potpuno besplatno. Atraktivni nastupi profesionalnih juniorskih i seniorskih plesača iz cele Srbije i regiona na otvorenom su centralno dešavanje događaja koji će centar grada pretvoriti u veliki podijum za igru. Nakon performansa sledi velika latino žurka koja će trajati do kasno u noć.


Beogradski latino maraton pruža mogućnost svim plesnim organizacijama iz zemlje i regiona da predstave svoje koreografije. Sa punim pravom se može reći da je ovaj događaj svsrtao Beograd u poznatu latino destinaciju, ne samo u Evropi već i u čitavom svetu. Svake godine sve veći broj stranih gostiju, ljubitelja latino ritma i plesa, dolazi u Beograd upravo na ovo dešavanje.

Odlična uvertira za veliki događaj je zvanična promotivna žurka 8. Beogradskog latino maratona koju 9. juna organizuje Turistička organizacija Beograda. Mesto održavanja je "Edissan caffe", a za muziku su zaduženi Dejan Barać, Miša Plavišić, DJ Vlada, DJ Timbao, DJ Mare, DJ Diosa i MC Gensek.