Концерт групе Џа или Бу

Поводом јубилеја 30 година постојања, бесплатан концерт 29. маја на Новом Београду

Петак 26. мај 2017.

cover image

Бенд Џа или Бу уласком у 2017. годину прославља 30 година постојања и дефинитивно је ово њихова година. Дом Културе Студентски град на Новом Београду је место где ће публици поклонити бесплатан концерт. Почетак је заказан за 20:00 на летњој сцени.

Седам студијских албума је досада објавио овај култни панк рок бенд, основан давне 1987. године у Београду, прецизније на Врачару. Последње издање "Седма сила" је проглашено од стране слушалаца Радио Београда 202 за најбољи албум у 2016. години, а сингл "Гасио сам мрак" за хит године. Припадају категорији најактивнијих бендова на домаћим просторима. Последњих пет година широм региона су имали више од двеста педесет концерата, док су током вишедеценијске каријере одржали више од седамсто. Поклоници култног београдског бенда ће бити у прилици да чују највеће хитове из каријере дуге тридесет година.  Поводом 30 година постојања чувеног градског бенда у плану је издање свих албума на дисковима као и издање "best of vinyl".


Првог маја 1987. године бенд су основали Небојша Симеуновић Сабљар (гитариста), Стојан Радичевић (вокал и гитара), Душко Милојевић (бас) и Дејан Милојевић - Кид (бубњеви). Сабљар је детињство провео у Бенгазију, у Либији, што је и описао у аутобиографској песми "Песак Бенгазија". Његов прадеда Лука Симеуновић је при пробоју солунског фронта, на Кајмакчалану, рањен у борби прса у прса. Сабљу којом је рањен је понео са собом у Београд. Сабљар је у тинејџерским данима носио са собом дедину сабљу испод мантила јер је био у сталном сукобу са наци-скинсима. Тако је и добио надимак. Каријеру је започео у панк саставу "Unbelievable Disgusting".