Šta ima novo po gradu

Ovo je plan i program za kvalitetno slobodno vreme. Za baš svaki ukus i uzrast

Ponedeljak 15. maj 2023.

cover image

Botanička bašta Jevremovac je domaćin događaja Duh Istoka, baš kada japanske trešnje cvetaju najlepše u toku cele godine. Recitovanja poezije, predavanja, radionice, izložbe i još mnogo toga što će približiti kulturu Istoka i neprikosnovenu tradiciju će biti na programu ove manifestacije. Očekivano, biljne vrste u svojoj kući zaslužuju posebnu pažnju. Posetioci će naučiti mnogo o trešnjinom cvetu, simbolu lepote, mladosti, proleća i ljubavi.

Kao dlanom o dlanom, došlo je vreme za novo izdanje Međunarodnog festivala nove muzike Ring Ring i to 27. po redu. Jevrejski kulturni centar i Studio 6 Radio Beograda su lokacije na kojima će se svirati i pevati od 17. do 21. maja. Ukupno devet koncerata sa domaćeg područja i iz celog sveta će se predstavljati na ovogodišnjem muzičkom putovanju. Uvek drugačiji, svež i intrigantan. Zauvek kvalitetan. Večno orijentisan na mlade, na iskusne, na muzičare koji žive za moćan zvuk.

Botanika i dalje u centru pažnje. Prolećni sajam cveća u parku Manjež je u toku i tako će biti do nedelje, 21. maja. Drugi deo omiljenog dešavanja za ljubitelje sobnog cveća, rasadničke opreme, pratećeg materijala, dekoracije i drugih dodataka je na raspolaganju svakog dana od 09:00 do 19:00. Postavka nosi naziv "Beogradsko proleće", a posetioce očekuje izložbeni i prodajni segment.

Posebno atraktivno za malce genijalce - Festival nauke na Beogradskom sajmu. Najveći naučni događaj u čitavom delu Evrope već petnaest godina promoviše poznate, a posebno neafirmisane naučnike iz Srbije i drugih zemalja. Radionice, predavanja, skupovi, eksperimenti i još mnogo toga sa ciljem da se nauka predstavi kroz zabavu, sa idejom da se svaki posetilac inspiriše i zainteresuje za učenje i izučavanje. Obavezno povedite mališane na sajam od 17. do 19. maja.