Шта има ново по граду

Ово је план и програм за квалитетно слободно време. За баш сваки укус и узраст

Понедељак 15. мај 2023.

cover image

Ботаничка башта Јевремовац је домаћин догађаја Дух Истока, баш када јапанске трешње цветају најлепше у току целе године. Рецитовања поезије, предавања, радионице, изложбе и још много тога што ће приближити културу Истока и неприкосновену традицију ће бити на програму ове манифестације. Очекивано, биљне врсте у својој кући заслужују посебну пажњу. Посетиоци ће научити много о трешњином цвету, симболу лепоте, младости, пролећа и љубави.

Као дланом о дланом, дошло је време за ново издање Међународног фестивала нове музике Ринг Ринг и то 27. по реду. Јеврејски културни центар и Студио 6 Радио Београда су локације на којима ће се свирати и певати од 17. до 21. маја. Укупно девет концерата са домаћег подручја и из целог света ће се представљати на овогодишњем музичком путовању. Увек другачији, свеж и интригантан. Заувек квалитетан. Вечно оријентисан на младе, на искусне, на музичаре који живе за моћан звук.

Ботаника и даље у центру пажње. Пролећни сајам цвећа у парку Мањеж је у току и тако ће бити до недеље, 21. маја. Други део омиљеног дешавања за љубитеље собног цвећа, расадничке опреме, пратећег материјала, декорације и других додатака је на располагању сваког дана од 09:00 до 19:00. Поставка носи назив "Београдско пролеће", а посетиоце очекује изложбени и продајни сегмент.

Посебно атрактивно за малце генијалце - Фестивал науке на Београдском сајму. Највећи научни догађај у читавом делу Европе већ петнаест година промовише познате, а посебно неафирмисане научнике из Србије и других земаља. Радионице, предавања, скупови, експерименти и још много тога са циљем да се наука представи кроз забаву, са идејом да се сваки посетилац инспирише и заинтересује за учење и изучавање. Обавезно поведите малишане на сајам од 17. до 19. маја.