Šta raditi ove nedelje u gradu

Predstavljamo Beograd iz dana u dan. Poznata mesta imaju perfektan program sa kojim dobro poznata atmosfera postaje najbolja

Ponedeljak 10. jun 2019.

cover image

Izložba cveća u parku Manjež je idealno dešavanje za početak nove nedelje. Pod nazivom "Sunce i cveće" će se od 09:00 do 19:00 sve do 16. juna predstavljati desetine prodavaca zelenih sadnica i cvetnih dekoracija u bezbroj izdanja. Tokom tradicionalnog sajma cveća, posetioci će moći iz prve ruke da otkriju sve tajne uzgoja i negovanja cveća i drugih biljki i da, istovremeno, obnove dekorativnu i prateću opremu.

"Naša lepa Srbija" je impresivna manifestacija koju u utorak, 11. juna od 20:00 organizuje restoran Kovač. Vinsko veče na kome će u centru pažnje biti odabrana kvalitetna vina iz Srbije i dobro poznati gastronomski ukusi legendarnog restorana će zasigurno kreirati neponovljivu fantaziju za sva čula. Specijalan događaj će proći i u znaku stručnog predavanja ali i izvrsne muzike uživo. Interesovanje za ovu feštu je uvek veliko, a broj mesta ograničen. Zato što pre rezervišite svoje mesto putem telefona +381 63 415215 i provedite se onako kako zaslužujete. Najbolje!

Sreda, 12. jun je pravi dan da posetite 21. Festival nitratnog filma koji se održava pod sloganom "70 filmova za 70 godina". Veliki jubilej zaslužuje sve čestitke i pohvale za nemerljiv doprinos srpskoj kinematografiji. Do 16. juna, Jugoslovenska kinoteka i Muzej Jugoslovenske kinoteke će emitovati savršena filmska ostvarenja.


Dok'n'Ritam je festival dokumentarnog muzičkog filma koji počinje u četvrtak, 13. juna i trajaće do nedelje, 16. juna. Četvrta muzičko-filmska smotra nosi naziv "Mi smo na putu, mi pravimo put". Filmovi, tribine, debate, radionice i mnogo muzike će biti priređene u DK Studentski grad, Domu omladine i Dorćol Platz-u.

U petak, 14. juna produžite u Surčin. U toku je 10. Bojčinsko kulturno leto, a tačno u 19:00 počinje predstava "Pesnički poljubac iz Rusije" koja će dočarati konekciju između srpske i ruske umetnosti. Glume Ivana Žigon i Aleksandar Curkan. Sjajan izgovor za beg iz centra.

Razmrdavanje kukova obećava "Beogradski tango vikend" u junskom izdanju. Profesionalci i amateri su dobrodošli u Teatar 78 gde će se u subotu, 15. juna od 14:30 do 19:00 uz muziku di-džejeva plesati u senzualnom tango ritmu. Ukoliko nikada niste bili, obavezno dođite. Nije teško ali jeste beskrajno zabavno.

Apsolutno fenomenalan kraj nedelje obećava Muzej Jugoslavije. U svom parku, u nedelju od 12:00 do 20:00 organizuje "Piknik u Muzeju" za sve generacije. Povedite kućne ljubimce, spakujte ćebe i druge piknik potrepštine koje su vam neophodne za boravak u prirodi. Bend Rogi i di-džejevi Stevie Whisper, Feloneezy i Do the Math će biti zaduženi za ritam. Odabrani beogradski ugostitelji za hranu i piće. Kada god poželite, moći ćete da pogledate aktuelnu postavku u muzeju. Sve na jednom mestu. Sve za savršen dan u gradu.