Шта радити ове недеље у граду

Представљамо Београд из дана у дан. Позната места имају перфектан програм са којим добро позната атмосфера постаје најбоља

Понедељак 10. јун 2019.

cover image

Изложба цвећа у парку Мањеж је идеално дешавање за почетак нове недеље. Под називом "Сунце и цвеће" ће се од 09:00 до 19:00 све до 16. јуна представљати десетине продаваца зелених садница и цветних декорација у безброј издања. Током традиционалног сајма цвећа, посетиоци ће моћи из прве руке да открију све тајне узгоја и неговања цвећа и других биљки и да, истовремено, обнове декоративну и пратећу опрему.

"Наша лепа Србија" је импресивна манифестација коју у уторак, 11. јуна од 20:00 организује ресторан Ковач. Винско вече на коме ће у центру пажње бити одабрана квалитетна вина из Србије и добро познати гастрономски укуси легендарног ресторана ће засигурно креирати непоновљиву фантазију за сва чула. Специјалан догађај ће проћи и у знаку стручног предавања али и изврсне музике уживо. Интересовање за ову фешту је увек велико, а број места ограничен. Зато што пре резервишите своје место путем телефона +381 63 415215 и проведите се онако како заслужујете. Најбоље!

Среда, 12. јун је прави дан да посетите 21. Фестивал нитратног филма који се одржава под слоганом "70 филмова за 70 година". Велики јубилеј заслужује све честитке и похвале за немерљив допринос српској кинематографији. До 16. јуна, Југословенска кинотека и Музеј Југословенске кинотеке ће емитовати савршена филмска остварења.


Док'н'Ритам је фестивал документарног музичког филма који почиње у четвртак, 13. јуна и трајаће до недеље, 16. јуна. Четврта музичко-филмска смотра носи назив "Ми смо на путу, ми правимо пут". Филмови, трибине, дебате, радионице и много музике ће бити приређене у ДК Студентски град, Дому омладине и Дорћол Platz-у.

У петак, 14. јуна продужите у Сурчин. У току је 10. Бојчинско културно лето, а тачно у 19:00 почиње представа "Песнички пољубац из Русије" која ће дочарати конекцију између српске и руске уметности. Глуме Ивана Жигон и Александар Цуркан. Сјајан изговор за бег из центра.

Размрдавање кукова обећава "Београдски танго викенд" у јунском издању. Професионалци и аматери су добродошли у Театар 78 где ће се у суботу, 15. јуна од 14:30 до 19:00 уз музику ди-џејева плесати у сензуалном танго ритму. Уколико никада нисте били, обавезно дођите. Није тешко али јесте бескрајно забавно.

Апсолутно феноменалан крај недеље обећава Музеј Југославије. У свом парку, у недељу од 12:00 до 20:00 организује "Пикник у Музеју" за све генерације. Поведите кућне љубимце, спакујте ћебе и друге пикник потрепштине које су вам неопходне за боравак у природи. Бенд Роги и ди-џејеви Stevie Whisper, Feloneezy и Do the Math ће бити задужени за ритам. Одабрани београдски угоститељи за храну и пиће. Када год пожелите, моћи ћете да погледате актуелну поставку у музеју. Све на једном месту. Све за савршен дан у граду.