Belef 2019

Mnogo toga je prolazno. Na sreću, Belef je večan

Subota 15. jun 2019.

cover image

28. Beogradski letnji festival - Belef se organizuje od 21. juna do 7. jula i to pod nazivom "Doleti". S obzirom na veoma kvalitetan i sadržajan program, apsolutno svako će doleteti na Belef 2019.

Belef 2019 21. juna otvara predstava "Antigona - 2.000 godina kasnije" u Hangaru. Istog dana će biti priređena i izložba irskog fotografa "Behind the Selfie", Kristijana Antolovića u Francuskom kulturnom centru. Unikatna fuzija klasike i savremenog doba je glavna odlika ovog događaja. Zato će, između kultnih predstava i sjajne muzike, publiku zabavljati i Baka Prase, You Tube atrakcija.


Muzika će biti besprekorna. Od koncerta benda Queen Real Tribute u pratnji kamernog orkestra preko nastupa Bečkog salonskog orkestra do ansambla Ođila i za kraj, velikog koncerta ispred Vojnog muzeja sa zvezdama Vlatko Stefanovski i Marko Hatlak bend. Jednostavno fenomenalno.

Internacionalna smotra različitih vidova umetnosti, muzike, plesa i pozorišta, uz dozu vizuelnih umetničkih izvođenja će ponovo iznenaditi i oduševiti publiku. Izložbe, predstave za decu i odrasle, koncerti, plesni nastupi na otvorenom, premijerni i legendarni sadržaji su obuhvaćeni u skoro dvadeset kulturno-umetničkih celina. Imajući u vidu dugovečnost jedinstvenog beogradskog festivala, ništa manje od impresivne tradicije se i ne očekuje. Obavezno proverite šta sve nudi ovogodišnja fešta u Beogradu.

Umetnici iz čitavog sveta, učesnici Belefa će najviše vremena provoditi na Kalemegdanu jer će program u najvećoj meri biti realizovan na Beogradskoj tvrđavi. Idealno za nezaboravno kulturno leto u Beogradu. Perfektno za publiku svih afiniteta. Neponovljivo zabavno za sve generacije. To može samo Belef!