Белеф 2019

Много тога је пролазно. На срећу, Белеф је вечан

Субота 15. јун 2019.

cover image

28. Београдски летњи фестивал - Белеф се организује од 21. јуна до 7. јула и то под називом "Долети". С обзиром на веома квалитетан и садржајан програм, апсолутно свако ће долетети на Белеф 2019.

Белеф 2019 21. јуна отвара представа "Антигона - 2.000 година касније" у Хангару. Истог дана ће бити приређена и изложба ирског фотографа "Behind the Selfie", Кристијана Антоловића у Француском културном центру. Уникатна фузија класике и савременог доба је главна одлика овог догађаја. Зато ће, између култних представа и сјајне музике, публику забављати и Бака Прасе, You Tube атракција.


Музика ће бити беспрекорна. Од концерта бенда Queen Real Tribute у пратњи камерног оркестра преко наступа Бечког салонског оркестра до ансамбла Ођила и за крај, великог концерта испред Војног музеја са звездама Влатко Стефановски и Марко Хатлак бенд. Једноставно феноменално.

Интернационална смотра различитих видова уметности, музике, плеса и позоришта, уз дозу визуелних уметничких извођења ће поново изненадити и одушевити публику. Изложбе, представе за децу и одрасле, концерти, плесни наступи на отвореном, премијерни и легендарни садржаји су обухваћени у скоро двадесет културно-уметничких целина. Имајући у виду дуговечност јединственог београдског фестивала, ништа мање од импресивне традиције се и не очекује. Обавезно проверите шта све нуди овогодишња фешта у Београду.

Уметници из читавог света, учесници Белефа ће највише времена проводити на Калемегдану јер ће програм у највећој мери бити реализован на Београдској тврђави. Идеално за незаборавно културно лето у Београду. Перфектно за публику свих афинитета. Непоновљиво забавно за све генерације. То може само Белеф!