Aktuelne izložbe

Muzeji u Beogradu imaju odličan repertoar koji važi samo do kraja juna. Bez odlaganja, uputite se na odlične postavke

Subota 22. jun 2019.

cover image

Uvek dobar izbor. Muzej savremene umetnosti je mesto održavanja izložbe "U dodiru sa". Reč je o 12 radova studenata vajarstva sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Posebnost leži u pratećoj interpretaciji namenjenoj slabovidim i slepim osobama. Postavka je obogaćena različitim formama i materijalima sa ciljem da se izbrišu sva ograničenja. Uz kustoskinje Katarinu Krstić i Senku Ristivojević, čitav koncept dobija još kvalitetniji smisao. Nakon što udahnete dozu umetnosti, iskoristite idealno vreme i produžite do keja na porciju svežeg vazduha.

Salon Muzeja savremene umetnosti je destinacija na kojoj do 1. jula boravi posebna priča. 100% ženska! Izložba "Ženske priče" je rezultat sedam mladih umetnica koje je okupila autorka mr Mišela Blanuša, a koja predstavlja njihove stavove i razmišljanja iz najintimnijih dubina i svakodnevnih situacija. Gorana Bačevac, Svetlana Bulatović, Sanja Ćopić, Andrea Dramićanin, Nadežda Kirćanski, Tijana Radenković i Jelena Pantelić su fokusirane na stvaralaštvo. Bez feminističkih boja. Bez nerealnih ideja. Čist talenat i ženska energija. Savršeno.

Sa ljudi na dela. Čovek, kada je kreativan, stvara čuda. Od različitih materijala. U Muzeju primenjene umetnosti je fokus na gostujuću izložbu umetničkog stakla. Pod nazivom "Glassmovement", autor iz Slovačke Lubomir Ferko je okupio više od 30 umetnika-učesnika sa entuzijazmom da se beogradskoj publici približi slovački umetnički senzibilitet. Retrospektiva duge istorije obrade stakla u ovoj zemlji je podeljena u nekoliko faza i svaka je izuzetno atraktivna.


Manifestacija plus: Afro festival 2019. Naravno, u Muzeju afričke umetnosti. Od 28. do 30. juna će biti održan događaj sa tradicijom koja datira od 1997. Zemlja gost je Arapska Republika Egipat. Specifična promocija kulture i običaja daleke Afrike obuhvata izložbe, koncerte, debate, predavanja, filmske projekcije, različite radionice i javna vođenja. Nakon posete ovog festivala imaćete osećaj da je čitava Afrika stigla u grad.