Vikend vesti

Naredni dani su toliko zanimljivi da baš niko neće obraćati pažnju na vremenske (ne)prilike

Četvrtak 09. maj 2019.

cover image

Definitivno nije bilo dovoljno gurmanluka za Uskrs i Prvi maj. Nastavak druženja oko stolova punih hrane, zabavnih priča i odlične muzike je zakazan u Tašmajdanskom parku. Do nedelje, 12. maja na ovoj lokaciji se održava "Staropramen Street Food Festival".

Debitantska manifestacija posvećena brzoj hrani u režiji 15 beogradskih ugostitelja će predstaviti omiljene specijalitete "s' nogu" na zdrav način. Muzika je obavezan začin sa kojim je svako jelo savršeno i zato će tokom prezentacije ukusa sveta pod otvorenim nebom ritam diktirati odlični domaći di-džejevi. Spoj kome je teško odoleti.

14. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - Bina se ove godine organizuje od 9. do 30. maja. Izložbe, radionice, Bina šetnja, Bina izlet, predavanja i panel diskusije posvećene aktuelnim i klasičnim arhitektonskim tokovima će se odvijati na brojnim mestima, a najviše u prostorijama Kulturnog centra Beograda. Šta je večno, šta je u trendu, kuda ide arhitektura i druge dileme će kroz program "Pozitivno/Aktivno" Bina 2019 rešiti na licu mesta.


U Beogradu ni ponedeljak nije dosadan dan. Konačno, na repertoar stiže veliki događaj - Muzeji za 10. Početak je 13. maja i sve do 18. maja u beogradskim muzejima će pod sloganom "Muzeji kao središta kulture - Budućnost tradicije" biti obeleženi Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja. Pored stalnih postavki, za ovaj umetnički spektakl je pripremljen i specijalan program.

Narodni muzej, Istorijski muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti, Prirodnjački muzej, Muzej primenjene umetnosti, Muzej pozorišne umetnosti, Muzej Ive Andrića, Narodna banka Srbije, Muzej automobila, Galerija Doma Vojske Srbije, PTT Muzej, Muzej Vuka i Dositeja, Muzej Paje Jovanovića, Anatomski muzej, Prodajna galerija "Beograd" i Galerija SANU su institucije u kojima će se proslaviti važni dani za srpsku i svetsku umetnost. Vidimo se u muzejima!