Викенд вести

Наредни дани су толико занимљиви да баш нико неће обраћати пажњу на временске (не)прилике

Четвртак 09. мај 2019.

cover image

Дефинитивно није било довољно гурманлука за Ускрс и Први мај. Наставак дружења око столова пуних хране, забавних прича и одличне музике је заказан у Ташмајданском парку. До недеље, 12. маја на овој локацији се одржава "Staropramen Street Food Festival".

Дебитантска манифестација посвећена брзој храни у режији 15 београдских угоститеља ће представити омиљене специјалитете "с' ногу" на здрав начин. Музика је обавезан зачин са којим је свако јело савршено и зато ће током презентације укуса света под отвореним небом ритам диктирати одлични домаћи ди-џејеви. Спој коме је тешко одолети.

14. Београдска интернационална недеља архитектуре - Бина се ове године организује од 9. до 30. маја. Изложбе, радионице, Бина шетња, Бина излет, предавања и панел дискусије посвећене актуелним и класичним архитектонским токовима ће се одвијати на бројним местима, а највише у просторијама Културног центра Београда. Шта је вечно, шта је у тренду, куда иде архитектура и друге дилеме ће кроз програм "Позитивно/Активно" Бина 2019 решити на лицу места.


У Београду ни понедељак није досадан дан. Коначно, на репертоар стиже велики догађај - Музеји за 10. Почетак је 13. маја и све до 18. маја у београдским музејима ће под слоганом "Музеји као средишта културе - Будућност традиције" бити обележени Међународни дан музеја, Европска ноћ музеја и Национална недеља музеја. Поред сталних поставки, за овај уметнички спектакл је припремљен и специјалан програм.

Народни музеј, Историјски музеј Србије, Музеј савремене уметности, Природњачки музеј, Музеј примењене уметности, Музеј позоришне уметности, Музеј Иве Андрића, Народна банка Србије, Музеј аутомобила, Галерија Дома Војске Србије, ПТТ Музеј, Музеј Вука и Доситеја, Музеј Паје Јовановића, Анатомски музеј, Продајна галерија "Београд" и Галерија САНУ су институције у којима ће се прославити важни дани за српску и светску уметност. Видимо се у музејима!